www.takeapen.org 03/10/2023 03:28:47
  _search_NORW
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_NORW
Click to print this page_print_page_NORW

Svar: Israel-kritikerne tar feil igjen*

Expressen (Se/NOR)- Publiserat 19 oktober 2008

 

 

På den palestinske gruppen nettsted kan bli funnet Hezbollah en gang, uten noen form for avvisning. Hamas får man ett tiotal träffar på, utan något avståndstagande från terrorism och självmordsbombningar men däremot med krav på att Hamas inte längre ska betraktas som terrorister. Hamas kan være et dusin treff på, uten noen avvisning av terrorisme og selvmord bombeangrepene men med krav om at Hamas ikke lenger bli sett på som terrorister.

Med Hamas
samarbetar de svenska Palestinagrupperna samtidigt som man kraftfullt driver att terrorstämpeln ska lyftas. Hamas samarbeider med svensk palestinske grupper, mens kraft arbeide for den terrorist stempel vil bli opphevet. Gahrtons och Westers indignation över mitt påpekande att de inte tar avstånd från dessa organisationers hat och våldsdyrkan är svår att förstå, liksom att de faktiskt väljer att försvara Hamas som icke-terrorister. Mr Gahrton og Wester harme over min kommentar at de ikke tar bort fra disse organisasjonene hat og vold tilbedelse er vanskelig å forstå, og at de faktisk velger å forsvare Hamas som ikke-terrorister.

Jag anser i allra
högsta grad att det finns anledning att slå vakt om tonåringar som utnyttjas av terrorgrupper. Jeg tror de fleste sterkt at det er grunn til å bry meg om tenåringer som er utnyttet av terror-grupper. Problemet är att vare sig de svenska Palestinagrupperna eller Rädda Barnen tycks bekymra sig om att de utnyttjas och av det skälet fängslas av israeliska myndigheter. Problemet er at verken svensk palestinske grupper eller Redd Barna ser ut til å bekymre seg for deres utnyttelse og av den grunn, fengslet av israelske myndigheter.

Det förvånar mig inte när det gäller Palestinagrupperna. Det ikke overraske meg i form av palestinske grupper. När det gäller Rädda Barnen är det mer anmärkningsvärt. I tilfelle av Redd Barna er mer bemerkelsesverdig. De har tidigare censurerat rapportering om hur palestinska flickor utsätts för hedersvåld. De har tidligere Sensurert rapportering på palestinske jenter utsettes for hedersvåld. Nu bortser de från att barn används för terrorism men reagerar mot att de fängslas. Nå bortsett fra det faktum at barn brukes til terrorisme, men å reagere mot sin fengselsstraff. Deras replik berörde inte med ett ord detta faktum. Deres svar ikke puste et ord om dette faktum.

Av Fjärde Sidan For det fjerde side


fjarde.sidan@expressen.se            mailto:fjarde.sidan@expressen.se

 

* (“Reply: Israel-critics are wrong again”)


http://www.takeapen.org/Takeapen/Templates/showpage.asp?DBID=1&TMID=84&LNGID=15&FID=1242&PID=1504Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO