www.takeapen.org 06/12/2023 09:41:40
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

Recht op Leven = Hoogste Recht

Het veiligheidshek heeft zijn doeltreffendheid al bewezen

door Pascal Carlier, Jerusalem
 
Voor de meeste mensen die in Israel leven, is het veiligheidshek (waarom het een muur noemen als nog geen 4% een echte muur is, daar waar regelmatig nabije autowegen werden beschoten) een jammerlijke maatregel maar echter ook een kwestie van leven en dood.  

 

Het hek heeft zijn doeltreffendheid al bewezen door het feit dat terroristische groeperingen met basis in Samaria, 90% minder aanvallen hebben kunnen uitvoeren in Israel sinds de bouw van het hek, met 70% minder vermoorde Israelis en 85% minder gewonden. In cijfers betekent dit dat honderden vermoorde Israelis en duizenden gewonden werden vermeden. Dit terwijl het aantal terreurpogingen heel hoog bleef.


Het succes van het anti-terroristenhek in Samaria betekent dat het lanceerpunt voor terroristen is verschoven naar Judea, waar nog geen continu hek staat. 


In de laatste maanden is verschillende keren geprobeerd om vanuit dit gebied, via Ramallah en Jeruzalem, Israel binnen te dringen om aanslagen te plegen. Gelukkig zijn veiligheidstroepen er tot nu toe telkens in geslaagd om deze aanslagen te verijdelen, waarbij tientallen bommen en gordels met explosieven in beslag werden genomen. 
 

De route waarlangs het hek loopt, werd bepaald met het doel om zoveel mogelijk terroristen te stoppen in het doden van onschuldige burgers.


Het Israelisch hooggerechtshof heeft onlangs toch beslist dat het hek op bepaalde plaatsen verplaatst moet worden, om ongemak voor Palestijnen te reduceren, dit misschien zelfs ten koste van de veiligheid van mensen in Israel.

Israel verplicht er zich dan ook toe om deze gerechtelijke beslissing uit te voeren.

De uitspraak van het internationale gerechtshof echter is een trieste, tragische zaak waarbij het lijkt of de slachtoffers van terreur i.p.v. de terroristen zelf op de beklaagdenbank zitten...Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO