עדותו של קולונל ריצ'ארד קמפ בפני מועצת האו"ם לזכויות האדם סותרת את דו"ח גולדסטון
21 אוקטובר, 2009
תודה לך, אדוני הנשיא
"הנני המפקד-לשעבר של הכוחות הבריטיים באפגניסטן. שירתי בנאט"ו ובכוחות או"ם; פיקדתי על כוחות בצפון אירלנד, בבוסניה ובמקדוניה; והשתתפתי במלחמת המפרץ. ביליתי פרק-זמן ניכר בעירק מאז הפלישה בשנת 2003, ועסקתי בטרור בינלאומי עבור הוועדה המשותפת לביון של ממשלת הממלכה המאוחדת.
"אדוני הנשיא, בהתבסס על ידיעותיי ועל ניסיוני, אני יכול לומר זאת: במהלך מבצע 'עופרת יצוקה', צבא ההגנה לישראל עשה יותר להבטחת הזכויות של אזרחים באזור קרב משעשה צבא אחר כלשהו בהיסטוריה של הלוחמה.
"ישראל נהגה כן, אל מול אויב שבמתכוון מיקם את יכולתו הצבאית מאחורי המגן האנושי ששימשה האוכלוסיה האזרחית. חמאס, כמו חיזבאללה, הם מומחים בהנעת האג'נדה של התקשורת. שניהם ימצאו תמיד אנשים המוכנים להתראיין ולגנות כוחות ישראלים בגין פשעי מלחמה. הם מיומנים בבימוי תקריות ובעיוותן.
"צה"ל ניצב בפני אתגר, שאנו הבריטים איננו חווים באותו היקף. זוהי ההנחה המוקדמת האוטומטית, הפבלובית, של רבים, בתקשורת הבינלאומית ובקבוצות בינלאומיות לזכויות-אדם, שצה"ל נמצא בצד הרע, המחלל זכויות אדם.
"האמת היא שצה"ל נקט אמצעים יוצאי-דופן, להודיע לאזרחים בעזה על אודות אזורי מטרה, בהטילו יותר מ-2 מיליון עלונים ובבצעו יותר מ-100 אלף שיחות טלפון. משימות רבות, שיכלו לשתק את יכולתו הצבאית של חמאס, נזנחו כדי למנוע אבידות בקרב האזרחים. במהלך הקרב, צה"ל התיר מעבר כמויות-ענק של סיוע הומניטרי לעזה. העברת סיוע ממש לידי אויביך היא, לדידו של הטקטיקאי הצבאי, דבר שאינו עולה על הדעת. אך צה"ל קיבל על עצמו סיכונים אלה.
"למרות כל אלה, מובן מאליו שאזרחים תמימים נהרגו. המלחמה היא תוהו-ובוהו והיא מלאה בטעויות. טעויות היו מנת חלקם של הכוחות הבריטיים, האמריקניים והאחרים באפגניסטן ובעירק, ורבות מהן אפשר לייחס לשגיאות-אנוש. ואולם, טעויות אינן פשעי מלחמה.
"יותר מכל, האבידות בקרב האזרחים היו תוצאתה של דרך הלחימה של חמאס. חמאס ניסה במתכוון להקריב את אזרחיו-הוא. אדוני הנשיא, לישראל לא הייתה ברירה אלא להגן על אנשיה, כדי להפסיק את התקפתם ברקטות בידי חמאס.
"ואומר זאת שוב: צה"ל עשה להגנת זכויות האזרחים באזור לחימה, יותר מכל צבא אחר בהיסטוריה של הלוחמה.