www.takeapen.org 07/12/2023 02:58:08
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Kristityn propagandaa

Palaute Kirkko ja me -lehteen (29.4.2004)

 

Kirkko ja me julkaisi Katja Kuokkasen artikkelin Palestiinan Luterilaisen piispan Munib Younanin poliittisesta haastattelusta kristinuskon varjolla (29.4.2004). Artikkelissa piispa Munib Younan syyttää Israelin rakentavan betonimuuria kurjistaakseen Palestiinan kristittyjen ja muslimien elämää. Kyseessä on turva-aita terrori-intifadan ansioista, jota islamin allahin nimeen harjoitetaan Jasser Arafatin käskystä.


Aita on 97% verkkoaitaa ja vain 3% betoniaitaa, jolla suojellaan israelilaisten asutuksia ääri-islamilaisten terroristien tulitukselta. Piispa Younan väittää kyseessä olevan poliittinen, ei uskonnollinen kiista. Islam ei hyväksy juutalaisia ja kristittyjä tasavertaisena islamiin nähden, dhimmi-asema. Itsemurhaiskut juutalaisia vastaan tehdään islamin allahin nimeen. Turva-aita pelastaa ihmishenkiä, ei tapa. Betlehemin arabikristityt ovat vähentyneet nimenomaan ääri-islamilaisten terrorin vuoksi, ei IDF:n torjuessa terrorismia. Ääri-islamilaiset terroristit ne Betlehemin kirkonkin häpäisivät. Israelin hallinnon aikana Betlehem oli vapaa kaupunki, josta vuosittain tuhannet turistit voivat todistaa. Mutta nyt Arafatin ja PAn aikana kurjuus on kasvanut.

Piispa Younan puhuu apartheidistä. Israelin kohdalla tuo on pelkkää poliittista propagandaa. Etelä-Afrikan parlamentin jäsen pastori Kenneth Meshoe kiistää Israelin ja Palestiinan arabien välisessä suhteessa olevan apartheidiä. "Jos joku sanoo, että Israelissa on apartheidiä, vastatkaa, että aikoinaan apartheidin uhriksi joutunut mies sanoo tuollaisen väitteen olevan valhe."

 

Piispa Younan väitti noin vuosi sitten alkukristittyjen olevan palestiinalaisia. Jokainen teologian historiaa tunteva tietää alkuseurakunnan olleen juutalaisia. Jeesuskin on Daavidin sukua. Tuolloin ei historia tuntenut vielä palestiinalaisia. Perättömissä ja propagandistisissa Israelin vastaisissa syytöksissään kristillisyyttä hyväksi käyttäen piispa Younan syyllistyy kahdeksannen käskyn rikkomiseen: "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi." Tähän samaan
syyllistyy Kirkko ja me Katja Kuokkanen artikkelillaan "Ihmisyyden puolestapuhuja".

Terveisin,

 

vääristeltyyn totuuteen kyllästynyt EVL-kirkon jäsen

Markku HakolaCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO