www.takeapen.org 29/02/2024 07:35:08
  _search_NORW
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_NORW
Click to print this page_print_page_NORW

Hamas tar avstand fra vold?

Av Willy   -  Torsdag 22. mars 2007

 

VG med NTB-tekst om Norge og Raymond Johansens anerkjennelse av "regjeringen" i de palestinske områdene, og deretter om USA's holdning:

USAs utenriksminister Condoleezza Rice har vært i kontakt med europeiske kolleger og viser til at den såkalte Midtøstenkvartetten - EU, USA, FN og Russland - holder fast på at den palestinske regjering må anerkjenne Israel.
 
Rice har særlig hengt seg opp i formuleringer i den palestinske regjeringserklæringen om at palestinerne vil bekjempe den israelske okkupasjonen «med alle midler». Rice vil ha klarhet i om dette også omfatter vold.

 

Dette er å gjøre seg dummere enn man er. For vi snakker ikke om å "henge seg opp i formuleringer" når hele Hamas' blodige historie samt charter tydelig viser at det også omfatter vold. Ekstrem vold.

NTB vet meget godt at det er flere årsaker til at Rice og USA ikke er fullstendig avvisende til samlingsregjeringen. Den ene er at man stadig ønsker å gi palestinerne en tydelig mulighet til moderasjon. Det er dessuten et spørsmål om en viss moderasjon i forhold til landets allierte i Irak-spørsmålet, som ikke er spesielt Israel-vennlige. Som så mange ganger før skygger USA's egne interesser for Israels behov for støtte.

 

Slik det blir fremstilt kan det se ut som om det er noe som helst grunnlag for å tro at Hamas har tatt avstand fra vold. Det er det ikke, og blir neppe. I så fall måtte de endre sitt ideologiske grunnlag. Hvorfor skulle ikke "med alle midler" bety det vi vanligvis forstår menes? Spesielt når det gjelder islamistiske terroristgrupper.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO