www.takeapen.org 29/02/2024 08:33:47
  _search_fin
Väkivallan varjossa Israel-tukimielenilmaus 26.11. klo 17.30 Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta Dokumenttiprojekti: Seitsemän tuntia kuolemaan Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus) -video tekstitettynä nyt myös suomeksi JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtuma Vetoomus: Israel eläköön! Englanninkielisiä linkkejä Gaza-laivueesta ”Avustuslaivue” Gazaan Vetoomus juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi Itsenäiset palestiinalaisalueet? Vetoomus Suomen hallitukselle: Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina Avustuslaivueselkkausta käsitteleviä linkkejä Lisää avustuslaivakonfliktista Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä Turun sanomien kirja-arvostelu Herzlin Juutalaisvaltiosta Vastusta kanssamme Hamasin yritystä kiristää Israelia uhkaamalla tappaa Gilad Shalit. Meidän täytyy toimia nyt! Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin" Amnesty Internationalin raportti Gazan sodasta Kirsi Virtasen Palestiina ja Israel Jukka Huusko ja Israelin PR-kampanja Uutta tietoa "sotarikoksista" Gazan sodan jälkimaininkeja Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista. Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista Hamasin antisemitismiä: ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä” Suomalaiset oppikirjat, tiivistelmä
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Toimintapyynnöt

Väkivallan varjossa

Opettaja-lehden numerossa 46 (15.11.2013) oli EAPPI-vapaaehtoinen Mirva Heleniuksen juttu Länsirannalta. Jutussa näkyvät kaikki EAPPI-ohjelman ongelmat - se oli hyvin mustavalkoinen ja kirjoittaja oli täysin kritiikittä ottanut totena kaikki hänelle kerrotut asiat välittämättä tarkistaa asiaa muista lähteistä saati että olisi yrittänyt selvittää, miten konfliktin toinen osapuoli näkee tilanteen.
 

Israel-tukimielenilmaus 26.11. klo 17.30

Israel-tukimielenilmaus järjestetään maanantaina 26.11. klo 17.30 Narinkkatorilla Helsingissä Kampissa. Lyhyitä puheenvuoroja ohjelmassa. Liput ja tukea ilmaisevat plakaatit mukaan. Tulkaa tukemaan Israelin oikeutta puolustaa kansaansa!
 

Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta

23.8.2012
Kirkon Ulkomaanavulla on laaja boikottikampanja niitä israelilaisia tuotteita vastaan, jotka tuotetaan Länsirannalla. Jos kuluttajat tulevat epävarmoiksi siitä, mitä tavaroita he voivat ostaa, tulee se todennäköisesti johtamaan siihen, että he lopettavat täysin israelilaisten tuotteiden ostamisen. Sekä EU:ssa että itäisessä naapurimaassamme on alueita, joiden juridinen status on epäselvä, esimerkiksi Kyproksen pohjoisosa. Miksi KUA ei aloita kampanjointiaan lähemmiltä alueilta?
 

Dokumenttiprojekti: Seitsemän tuntia kuolemaan

24.1.2012
Gitain dokumentti väitti, että Israel suhtautuu ylimielisesti YK:n päätöslauselmiin ja iski tahallaan YK-asemaan Libanonin sodan aikana. Israel lopetti sotatoimet ja vetäytyi Libanonista, mutta Hizbollah on aseistautunut entistä enemmän ja jatkaa iskujaan Israelia vastaan. Kuka siis halveksii YK:n päätöslauselmaa? Hizbollahin hyökkäys Israeliin 2006 käynnisti sodan. Dokumentti käsitteli sotaa täysin irrallaan kontekstista ja vaieten siitä, millainen oli sodan aloittanut osapuoli.
 

Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus) -video tekstitettynä nyt myös suomeksi

17.9.2011
15 minuutin filmissä "Give Peace a Chance" (Anna rauhalle mahdollisuus) selvitetään Israelin valtion syntyyn liittyvää historiallista ja juridista taustaa.
 

JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtuma

9.9.2011
Kutsumme sinut mukaan Helsingin Senaatintorilla tiistaina 13.9.2011 klo 17 järjestettävään JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtumaan Israelin puolesta. Tapahtumasta lähetetään yhteinen vetoomus tasavallan presidentti Tarja Haloselle.
 

Vetoomus: Israel eläköön!

6.8.2011
Syyskuussa 2011 YK on valittu näyttämöksi kahdelle Israelin olemassaolon vastaiselle tapahtumalle. Durban III konferenssi on muodostunut huomiotaherättäväksi rasismin ja antisemitismin näyttämöksi. Yhtäaikaisesti palestiinalaiset Mahmoud Abbasin hallinnon johdolla pyrkivät saamaan YK:n yleiskokouksen osanottajamailta yksipuolisen tunnustuksen omalle valtiolleen.
 

Englanninkielisiä linkkejä Gaza-laivueesta

6.7.2011
 

”Avustuslaivue” Gazaan

29.6.2011
Tällä viikolla jälleen uuden laivueen on määrä lähteä viemään avustustarvikkeita Gazaan. Laivueen tarkoituksena on murtaa Israelin puolustusvoimien asettama merisaarto. Saarto koskee vain aseita sekä tarvikkeita, joita voidaan käyttää sotatarkoituksiin. Humanitaarista apua saa viedä vapaasti. Israel haluaa kuitenkin varmistaa, ettei avustusten joukossa ole mitään vaarallista, siksi se tarkastaa kaiken Gazaan vietävän materiaalin.
 

Vetoomus juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi

18.1.2011
European Coalition for Israelilla on vetoomus, jossa kehotetaan EU:ta ryhtymään konkreettisiin toimiin juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi.
 

Itsenäiset palestiinalaisalueet?

13.11.2010
Jutussa Palestiinalaiskirjailija uskoo sittenkin tulevaisuuteen esiintyy historiallisesti epätosi väite itsenäisestä palestiinalaisvaltiosta. Todellisuudessa arabiosapuoli hylkäsi YK:n vuonna 1947 tekemän Palestiinan jakosuunnitelman eikä perustanut palestiinalaisvaltiota. Israelin itsenäisyyssodassa Länsiranta ja Gaza joutuivat Jordanialle ja Egyptille.
 

Vetoomus Suomen hallitukselle: Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina

19.10.2010
Me allekirjoittaneet pidämme Suomen ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions)-järjestön vetoomusta asekaupan lopettamiseksi Israelin kanssa kohtuuttomana ja perusteettomana. Jaamme presidentti Tarja Halosen ja ulkoministeri Alexander Stubbin käsityksen, jonka mukaan Suomen asekauppa Israelin kanssa on vähäistä ja noudattaa tarkasti EU:n linjauksia.
 

Avustuslaivueselkkausta käsitteleviä linkkejä

18.6.2010
 

Lisää avustuslaivakonfliktista

2.6.2010
Israelin suurlähettilään lausunto ja videoita operaatiosta
 

Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä

31.5.2010
Kumpi oli aktivisteille tärkeämpää: gazalaisten auttaminen vai Israelin mustamaalaaminen?
 

Turun sanomien kirja-arvostelu Herzlin Juutalaisvaltiosta

7.5.2010
 

Vastusta kanssamme Hamasin yritystä kiristää Israelia uhkaamalla tappaa Gilad Shalit. Meidän täytyy toimia nyt!

Hamasin johtajien vaatiminen tilille on oikea vastaus Hamas-animatioon, jossa kaapattu israelilaissotilas Gilad Shalit palautetaan surevalle isälleen arkussa.
3.5.2010
 

Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin"

Antti Pentikäinen syyttää suomalaisia kristittyjä vihan lietsomisesta ja rauhan estämisestä mutta ei esitä mitään todisteita syytöksilleen
18.3.2010
 

Amnesty Internationalin raportti Gazan sodasta

11.7.2009
Amnesty International julkaisi heinäkuun alussa raportin viime vuodenvaihteen Gazan sodasta. Raportti syyttää Israelia sotarikoksista, mm. ihmiskilpien käytöstä ja mielivaltaisesta siviilien ampumisesta, samaan aikaan kuin se väittää, ettei löytänyt todisteita Hamasin ihmiskilpien käytöstä. Useat suomalaiset tiedotusvälineet, mm. Yle, Helsingin sanomat ja Turun sanomat uutisoivat asian.
 

Kirsi Virtasen Palestiina ja Israel

4.6.2009
Keskiviikkona 3.6.2009 Ylen ykkösellä esitettiin Kirsi Virtasen ohjelma "Palestiina ja Israel". Virtanen vertaa Israelia naapuriin, joka on "hullu ja latvasta laho", joka riistää naapuriltaan lämmön, sähkön, veden, estää naapuria viemästä vaimonsa synnyttämään, niin että lapsi kuolee, joka on mustamaalannut naapurinsa muille niin, ettei kukaan puolusta tätä. Israel saa aina oikeutuksen teoilleen, vaikka se on vuosien kuluessa "ryöstänyt läheisiltään lähes kaiken"...
 

Jukka Huusko ja Israelin PR-kampanja

28.3.2009
Tutkimukset tuovat jatkuvasti uutta tietoa Israelin väitetyistä sotarikoksista Gazasta. Esimerkiksi huhu, jonka mukaan israelilainen tarkka-ampuja olisi tappanut palestiinalaisäidin ja hänen kaksi lastaan, kun he kävelivät vahingossa väärään suuntaan, ei pidä paikkansa. Sotilas oli ainoastaan ampunut varoituslaukauksia, yksikään luoti ei osunut näihin kolmeen siviiliin.
 

Uutta tietoa "sotarikoksista"

Nyt näyttää siltä, että israelilaissotilaiden paljastukset armeijan toimista Gazassa eivät olleet ainoastaan yksittäistapauksia vaan myös huomattavasti vähemmän vakavia, kuin mitä ensin uutisoitiin. Lähetämme teille suomennoksen asiaa käsittelevästä artikkelista (englanninkielinen alkuperäisteksti löytyy osoitteesta http://www.spectator.co.uk/melaniephillips/3464331/the-haaretz-blood-libel.thtml).
 

Gazan sodan jälkimaininkeja

Sotilaiden kertomuksia rintamalta; palestiinalaishallinto ei enää korvaa hoitoja israelilaissairaaloissa
 

Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista.

Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista.
 

Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista

Take a Penin johtajan Endre Mozeksen kirje YK:n pääsihteerille Ban Ki-Moonille
 

Hamasin antisemitismiä: ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä”

 

Suomalaiset oppikirjat, tiivistelmä

 


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO