www.takeapen.org 29/02/2024 07:15:44
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Kirjeitä

Muutamia huomioita Israelista ja natsi-Saksasta

9.2.2013
Juutalaisasutus Länsirannalla ei riko kv. lakia, koska Länsiranta ei ole minkään toisen valtion maata.
Jos natsi-Saksa olisi vain rakentanut taloja, se ei olisi jäänyt historiaan niin huonomaineisena.
On toiveajattelua, että alueella voisi asua rinta rinnan kaksi itsenäistä valtiota ja kansaa, koska palestiinalaisille opetetaan, että juutalaiset ovat saatanallisia ja että koko "historiallinen Palestiina" kuuluu muslimeille.
Kumpi osapuoli on lähempänä natsi-ideologiaa?
 

Palkanalennukset ja palestiinalaiset

YLE Radio Suomessa keskusteltiin 30.11.2012 mm. palkanalennuksista ja Palestiinan pääsystä tarkkailijavaltioksi YK:ssa. Vieraiden kommentit mm. apartheid-politiikasta, ulkoilmavankilasta ja Palestiinan historiasta osoittavat heidän tietämättömyyttään Lähi-idän tilanteesta.
 

Oliko Gazan sodassa kyse kostosta?

Satakunnan kansan artikkelissa "Kostajat" 25.11.2012 väitettiin mm., että yhteenotto sai alkunsa Ahmed Jabarin surmaamisesta. Todellisuudessa 10.11. palestiinalaiset ampuivat Israeliin ohjuksen, joka haavoitti 4 sotilasta. Tämän jälkeen alkoi Gazasta intensiivinen rakettituli. Israelin vastasi 14.11. tekemällä täsmäiskun Jabaria vastaan, joka oli vastuussa lukuisista terrori-iskuista. Gazalaisten hallinto kieltäytyy rauhasta ja haluaa hävittää naapurinsa. Kuka vapauttaisi gazalaiset Hamasista?
 

Tarkkailtava tarkkailijana

4.12.2012
Palestiinalaisarabit halusivat tarkkailijavaltion aseman YK:ssa. Voimme tarkastella, millaiset edellytykset heillä on tehtävään: ovatko he noudattaneet Oslon sopimusta, joka edellyttää neuvotteluja naapurimaan kanssa kunnioittaen kansainvälisiä lakeja; ovatko naisten ja lasten oikeudet sopusoinnussa, sallitaanko heidän käyttämisensä joissakin olosuhteissa ihmiskilpinä? Edistävätkö lastenohjelmien rasistiset sarjakuvat ja vihan ja valheen levittäminen rauhankasvatusta?
 

Suomen ulkopolitiikka radikalisoitumassa?

Esitys Hamasin ottamisesta täysivaltaiseksi neuvotteluosapuoleksi Israelin kanssa, väite Israelin kehittymisestä apartheid-valtioksi, vaikka yksikään juutalainen ei tule saamaan asumislupaa palestiinalaisvaltioon, sekä palestiinalaisvaltion yksipuolisen julistamisen ja UNESCO-jäsenyyden kannattaminen herättävät kysymyksen, onko Suomen ulkopolitiikka radikalisoitumassa. Suomen tulisi edistää vapautta ja demokratiaa – ei vihaa ja tuhoamista.
Hufvudstadsbladet 4.11.2011
 

Jerusalemin jakoko ratkaisu rauhaan

Palestiinalaisten ja israelilaisten välillä on hedelmällistä yhteistyötä. Todellista rauhaa ei tosin tähän mennessä ole saavutettu maa-alueiden luovutusten myötä kuten Israel oletti luovuttaessaan Gazan. Suomalaisina uskomme neuvotteluihin. Omaan sisimpäämme on piirtynyt kuva, jossa sopimuksista pidetään kiinni. Käsitys tästä ei kaikissa kulttuureissa ole samankaltainen. Miksi EU:n pitäisi ottaa aktiivisempi rooli? Millaista palestiinalaisvaltiota olisimme tukemassa?
Karjalainen 29.9.2011
 

Israel ei ole vastuussa uhreista

SK:n mukaan "aseettomat auttajat" joutuivat "yllättäen tulitukseen" Israelin armeijan hyökättyä "idealistien laivan kimppuun". Videot laivan tapahtumista näyttivät jotakin muuta: aktivisteja luotiliivit päällä käsissään ritsoja ja rautatankoja, ensimmäiset kannelle päässeet sotilaat heitetään tuota pikaa maahan ja hakataan, yksi jopa heitetään laivasta. Kumpi osapuoli onkaan "luonut entistä vihamielisemmän ilmapiirin" eikä halua rauhaa?
Suomen Kuvalehti 11.6.2010
 

Syy ja seuraus: Israelin sijaan Turkki sekä IHH tutkittavaksi

Free Gaza Movementin toiminta on luonnollisesti kriittisen tarkastelun arvoinen kohde, mutta koska IHH ja Mavi Marmaran miehistö oli aloitteellinen väkivallan käyttäjä, turkkilaisten toiminta on keskiössä.
7.6.2010
 

Lähi-idän armottomuus

Hamasin päämäärä on Israelin valtion tuhoaminen ja Gazaa käytetään astinlautana kyseisen päämäärän saavuttamiseen. Saarron tarkoitus on estää aseiden salakuljetus Gazaan. Turkista tulleet alukset olivat murtamassa tuota saartoa humanitaarisen avun viemisen kaavun alla ja tarkoituksena oli provosoida Israel reaktioon.
Kirje Etelä-Suomen Sanomiin 2.6.2010
 

Gazan meriselkkaus

Gazasta on jatkuvasti tulitettu Israelissa sijaitsevia siviilikohteita asein, jotka on salakuljetettu meren kautta. Israel on siis aseellisessa konfliktissa Gazaa hallitsevan Hamasin kanssa.
Julkaistu Kouvolan Sanomissa 4.6.2010
 

Gaza-lausuntonne ja yhdenmukaiset kriteerit

Tasapuolisuus ja yhdenmukaiset kriteerit eri valtioiden ja niiden toiminnan arvioimisessa ovat välttämättömät. Israelin toiminta kansainvälisillä vesillä on merilain mukaista.
2.6.2010
 

Israelin isku avustuslaivaan

Aktivistit tiesivät, että heidät tullaan pysäyttämään. Miksi lähteä tällaiselle ristiretkelle? Mistä tiedetään, mitä laivan ruumasta mahdollisesti löytyy?
31.5.2010
 

Ulkoministeri: vaatimuksen oikeutus ja viisas harkinta

Voiko Suomen ulkoministeri sanella Lähi-idän konfliktin ratkaisun ja asettua toisen puolelle toista vastaan, kun YK:n päätöslauselman 242 mukaan konfliktin osapuolten on päästävä kahdenkeskiseen neuvotteluratkaisuun?
23.3.2010
 

Kirje Ilkka-lehteen: Holocaustin haamut

Uhkana rauhalle pidetään asuntojen rakentamista Jerusalemissa ja kristittyjä Israelin ystäviä
18.3.2010
 

Gazan sodan väitetyt sotarikokset: Kirje Helsingin Sanomien toimittajalle Jukka Huuskolle

29.3.2009
 

Roistovaltioita

Estääkö holokaustin varjo näkemästä Israelia roistovaltiona?
20.1.2009
 

SKP ja Lähi-Itä

Miksi rauhaa rakastavat oikeuttavat terrorismin?
15.1.2009
 

Vuosien Tuskaa Gazan Laidalla

julkaistu Helsingin Sanomissa 5.1.2009
 

Kirje Helsingin sanomiin

 

Kirje arkkipiispa Paarmalle

2.1.2009
 

Syyn ja seurauksen laki Lähi-idän konfliktissa

Kirje ulkoministeri Alexander Stubbille
27.12.2008
 

Palautetta Hannu Reimen radiokolumnista ”Gazan sotarikokset”

18.1.2009
 

Lähi-Itä tänään

Kirje ulkoministeri Alexander Stubbille
28.12.2008
 

Arvoisa Ylen ulkomaanuutisten päällikkö

 

Palautetta A-talk -ohjelmasta (TV1 to 8.1. klo 21.05)

 

Hyvä radiouutisten toimitus, hyvä toimittaja Sanna Nigus!

Raportoitte sunnuntaina 21.1. Beetlehemin kristittyjen ahdingosta. Ohjelmanne painotti, ettei kristittyjen ahdinko johdu mitenkään palestiinalaisyhteiskunnasta vaan - kuinkas muuten - on Israelin syytä.
 

Mihin Eurooppa tarvitsee muslimeja?

Kotimaa (8.12.) haastatteli Tariq Ramadania ja viestitti Euroopan tarvitsevan muslimeja. Tariq Ramadan on Oxfordin yliopiston professori, ja uskottavampaa brändiä hänellä tuskin voisi olla ajatustensa levittämiseksi. Kysynkin, mihin Eurooppa tarvitsee muslimeja? Arvotyhjiönsä täyttämiseen? Ja jos, niin miten? Islamin levittämiseksi Euroopassa?
 

Muutama kommentti artikkeliinne "Israel pelkää Bushin pehmenevän"

 

Palaute Helsingin sanomiin Inka Kovasen raportista, 23.8.2006

Helsingin sanomien tasoisen lehden ei uskoisi suovan huomattavaa palstatilaa niin naiiville ja kritiikittömälle jutulle kuin oli sunnuntain ulkomaansivujen Inka Kovasen matkaraportti "Liftaamassa Litanijoen varrella" (Su 20.8.2006).
 

Israel ja YK:n päätöslauselmat

Mielipidekirjoitus, jota Helsingin sanomat ei julkaissut
 

Mielipidekirjoitus Hamasin rahoittamisesta EU-tukirahoin

 

Israelin suojamuuri on rakennettu terroristeja varten, ei palestiinalaissiviilejä varten

Palaute Kirkko ja me (29.4.2004) -lehteen
 

Kristityn propagandaa

Kirkko ja me julkaisi Katja Kuokkasen artikkelin Palestiinan Luterilaisen piispan Munib Younanin poliittisesta haastattelusta kristinuskon varjolla (29.4.2004). Artikkelissa piispa Munib Younan syyttää Israelin rakentavan betonimuuria kurjistaakseen Palestiinan kristittyjen ja muslimien elämää. Kyseessä on turva-aita terrori-intifadan ansioista, jota islamin allahin nimeen harjoitetaan Jasser Arafatin käskystä.
 


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO