www.takeapen.org 28/11/2023 12:43:40
  _search_fin
Väkivallan varjossa Israel-tukimielenilmaus 26.11. klo 17.30 Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta Dokumenttiprojekti: Seitsemän tuntia kuolemaan Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus) -video tekstitettynä nyt myös suomeksi JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtuma Vetoomus: Israel eläköön! Englanninkielisiä linkkejä Gaza-laivueesta ”Avustuslaivue” Gazaan Vetoomus juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi Itsenäiset palestiinalaisalueet? Vetoomus Suomen hallitukselle: Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina Avustuslaivueselkkausta käsitteleviä linkkejä Lisää avustuslaivakonfliktista Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä Turun sanomien kirja-arvostelu Herzlin Juutalaisvaltiosta Vastusta kanssamme Hamasin yritystä kiristää Israelia uhkaamalla tappaa Gilad Shalit. Meidän täytyy toimia nyt! Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin" Amnesty Internationalin raportti Gazan sodasta Kirsi Virtasen Palestiina ja Israel Jukka Huusko ja Israelin PR-kampanja Uutta tietoa "sotarikoksista" Gazan sodan jälkimaininkeja Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista. Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista Hamasin antisemitismiä: ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä” Suomalaiset oppikirjat, tiivistelmä
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta

Alla on European Coalition for Israelin kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun. Viestissä mainittu Tapio Luoma ei ole enää kirkkoherra vaan Espoon piispa. ECI:n esittämiin argumentteihin voisi lisätä, että monet Länsirannan israelilaisyritykset käyttävät palestiinalaista työvoimaa, joten tämä kampanja vie työpaikkoja juuri niiltä ihmisiltä, joita se väittää puolustavansa.

 

Suomen Take a Pen

suomi1@takeapen.org

http://www.takeapen.org/suomi

 

 

Kuluttajalla on oikeus tietää Kirkon Ulkomaanavusta

Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta

 

Kuten monet varmaankin ovat huomanneet, parhaillaan on menossa Kirkon Ulkomaanavun laaja boikottikampanja niitä israelilaisia tuotteita vastaan, jotka tuotetaan Länsirannalla tai tarkemmin sanoen "kiistellyillä alueilla". Mikäli kuluttajat tulevat epävarmoiksi siitä, mitä israelilaisia tavaroita he voivat ostaa, tulee se todennäköisesti johtamaan siihen, että he ajan myötä täysin lopettavat israelilaisten tuotteiden ostamisen. Tämä on seikka, josta Kirkon Ulkomaanapu tuskin on epätietoinen. On täysin selvää, että tämänkaltainen kampanja vahingoittaa Israelia kaikin tavoin.

 

Sekä EU:n että itäisen naapurimaamme alueilta löytyy runsaasti tavaroita, jotka tuotetaan alueilla, joiden juridinen status on epäselvä; on alueita, joiden voidaan katsoa olevan miehitettyjä, kuten esimerkiksi Kyproksen pohjoisosa. Miksi Kirkon Ulkomaanapu ei aloita kampanjointiaan lähemmiltä alueilta, vaan keskittyy ainoastaan Israeliin?

 

Kirkon Ulkomaanapu vaatii, että tavarat tulee varustaa merkinnällä "Tuotettu Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla", vaikka Palestiina-nimistä valtiota ei ole olemassa. Länsiranta kuuluu vuonna 1920 solmitun San Remon sopimuksen mukaisesti Israelille, mutta alue oli Jordanian miehittämänä vuosien 1948-1967 välisen ajan. Israelin ja palestiinalaishallinnon tulee Oslon-sopimuksen mukaan neuvotella näiden alueiden lopullisesta statuksesta; siihen asti nämä alueet ovat kansainvälisen oikeuden mukaan kiistanalaisia.

 

Haluamme täten kehottaa kaikkia niitä, jotka vain voivat, ottamaan yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja ilmaisemaan huolenne siitä, että kristillinen järjestö, jonka tehtävänä on auttaa puutteenalaisia (ensisijaisia kohteita: katastrofiapu, köyhyys ja naiset), sen sijaan kääntyy Israelia ja juutalaiskansaa vastaan. Mitkään pitkät selostukset eivät ole tarpeen, vaan voitte ilmaista mielipiteenne lyhyesti.

 

- Miten paljon tämä kampanja maksaa Kirkon Ulkomaanavulle? Kertokaa heille hyväksyttekö lahjoitusvarojen käytön kalliisiin poliittisiin kampanjoihin, jotka on suunnattu Lähi-idän ainoaa demokratiaa ja maailman ainoaa juutalaisvaltiota vastaan.

 

- Mitä Kirkon Ulkomaanapu tekee niiden kymmenien tuhansien siviilien hyväksi, joita tällä hetkellä surmataan Israelin naapurimaassa Syyriassa? Entä niiden kristittyjen hyväksi, joita syrjitään ja surmataan Egyptissä? Miten Kirkon ulkomaanapu auttaa heitä?

 

Vahvin argumenttisi on henkilökohtainen puuttuminen asiaan. Jos tällainen Kirkon Ulkomaanavun kampanjointitapa sotii omaa oikeuskäsitystäsi ja eettisiä periaatteitasi vastaan, kerro se heille. Miten tämä vaikuttaa luottamukseesi Kirkon Ulkomaanapua kohtaan kristillisten lahjoitusvarojen haltijana?

 

Vaino juutalaisia kohtaan 1930-luvulla alkoi kiellolla ostaa juutalaisilta. Boikotti israelilaisia tavaroita vastaan, jotka on tuotettu kiistellyillä alueilla, on valikoiden kohdennettu kampanja maailman ainoaa juutalaisvaltiota vastaan. Nyt meidän on aika sanoutua irti tällaisesta.

 

Lähetätkö tätä viestiä eteenpäin, niin että mahdollisimman monet voivat osallistua.

 

"Silence in the face of evil is evil itself. Not to speak is also to speak - not to act is also to act." Dietrich Bonhoeffer

(Vaikeneminen pahuuden edessä on sekin pahuutta. Puhumattomuus on sekin puhumista; toimimatta jättäminen on sekin toimintaa.)

 

Kiitos avusta!

 

Voit ottaa yhteyttä seuraaviin osoitteisiin ja soittaa seuraaviin numeroihin. On tärkeää, että Kirkon Ulkomaanapu saa sekä puhelinsoittoja että sähköposteja. Ota yhteyttä myös hallituksen jäseniin ja muihin kirkon piirissä toimiviin henkilöihin.

 

Lista henkilöistä ja yhteystiedot

 

etunimi.sukunimi(at)kirkonulkomaanapu.fi

 

Toiminnanjohtaja

Antti Pentikäinen

puh. 040 531 3514

 

Vapaaehtoistyön koordinaattori (tämän projektin koordinaattori)

Pauliina Liukkonen

puh. 050 502 0012

 

Hallitus

 

Puheenjohtaja

toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen

 

Jäsenet

kirkkoherra Tapio Luoma

hiippakuntasihteeri Helena Tuominen

toimitusjohtaja Ritva Ohmeroluoma

kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen

kansanedustaja Pekka Haavisto

kv. asiantuntija Tarja Kantola

johtava työalasihteeri Pia Kummel-Myrskog

europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen

piispa Matti Repo (varapuheenjohtaja)

vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila

 

Hallituksen työjaosto:

puheenjohtajana toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, jäsenenä hiippakuntasihteeri Helena Tuominen, jäsenenä johtava työalasihteeri Pia Kummel-Myrskog, sihteerinä toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen

 

-----------------------------------

European Coalition for Israel

P.O. Box 189

FI-00181 Helsinki, Finland

Tel.: + 358 9 6948056

info@ec4i.org

http://www.ec4i.org/

 Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO