www.takeapen.org 28/11/2023 13:00:47
  _search_fin
Väkivallan varjossa Israel-tukimielenilmaus 26.11. klo 17.30 Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta Dokumenttiprojekti: Seitsemän tuntia kuolemaan Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus) -video tekstitettynä nyt myös suomeksi JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtuma Vetoomus: Israel eläköön! Englanninkielisiä linkkejä Gaza-laivueesta ”Avustuslaivue” Gazaan Vetoomus juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi Itsenäiset palestiinalaisalueet? Vetoomus Suomen hallitukselle: Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina Avustuslaivueselkkausta käsitteleviä linkkejä Lisää avustuslaivakonfliktista Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä Turun sanomien kirja-arvostelu Herzlin Juutalaisvaltiosta Vastusta kanssamme Hamasin yritystä kiristää Israelia uhkaamalla tappaa Gilad Shalit. Meidän täytyy toimia nyt! Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin" Amnesty Internationalin raportti Gazan sodasta Kirsi Virtasen Palestiina ja Israel Jukka Huusko ja Israelin PR-kampanja Uutta tietoa "sotarikoksista" Gazan sodan jälkimaininkeja Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista. Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista Hamasin antisemitismiä: ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä” Suomalaiset oppikirjat, tiivistelmä
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Lisää avustuslaivakonfliktista

 

Voitte käydä ulkoministerimme Alexander Stubbin blogissa jättämässä hänelle viestejä.

 

Alla on Israelin suurlähettilään lausunto sekä Ari Rusilan blogikirjoitus. ICEJ:n sivulla on suomenkielisiä artikkeleita. Israelin puolustusvoimien tapausta käsitteleviä videoita löytyy osoitteesta http://www.youtube.com/user/idfnadesk

 

-----

 

http://arirusila.blogit.fi/tarpeeton-provokaatio/

 

-----

 

Israelin Suomen-suurlähettiläs Avi Granot, miten kommentoitte iskua?

 

- Israel tarjosi laivasaattueelle monta kertaa apua saattaa avustustarvikkeet Gazaan. Järjestäjät olivat vähemmän kiinnostuneita ihmisten auttamisesta kuin poliittisesta tempauksesta, joten meidän piti järjestää sulku. Muuten sadat laivat toisivat pian uusia aseita Gazaan.

 

- Israelin kylät ovat olleet tuhansien ohjusten uhreja. Velvollisuutemme on varmistaa, ettei Gazaan kuljeteta lisää aseita.

 

Tukiko laivasaattue terrorismia?

 

- Toimittuaan noin he päättivät tukea Hamasia.

 

Eli onko laivue vastuussa uhreista?

 

- Totta kai. Olimme varoittaneet heitä monta kertaa. Vastaanotto oli väkivaltainen, joten myös meidän sotilaamme joutuivat käyttämään väkivaltaa.

 

- Jos ajat autolla seinään, ei ole seinän vika, jos sinua sattuu.

 

Mutta miksi sen piti tapahtua kansainvälisillä vesillä?

 

- Tämä on lähinnä tekninen näkökulma. Laivueessa oli niin paljon laivoja, että merivoimien oli käynnistettävä sulku tietyltä etäisyydeltä Gazaa.

 

Mitä mieltä olette siitä, että isku tuomitaan maailmalla?

 

- Olosuhteitamme ei täysin ymmärretä. Vakaista oloista on helppo kommentoida tekemisiämme. Mutta miten muut maat reagoisivat, jos ohjukset uhkaavat siviilejä jatkuvasti?

 

Onko lähetystönne edessä ollut mielenosoittajia?

 

- Ei. Lähinnä olemme tapauksen johdosta keskustelleet suomalaisten viranomaisten kanssa. Selitämme, että Suomella on aivan samanlainen tarve puolustautua kansalaisten suojelemiseksi.

 

- Onneksi Suomen ei tarvitse olla jatkuvan hyökkäyksen kohteena, mutta jos olisi, en usko että Suomi olisi toiminut toisin kuin me.

 Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO