www.takeapen.org 07/12/2023 03:17:16
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Kirje Ilkka-lehteen: Holocaustin haamut

18.3.2010

 

Ulkomaan uutisissa on noussut taas esille Lähi-itä ja erityisesti Jerusalemin asema valerauhanneuvotteluissa. Näitäkin uutisia varjostaa natsisaksan käyttämä vihanlietsonta, "juutalaiset ovat uhka". Tästähän koko Israeliin kohdistuvissa syytöksissä Itä-Jerusalemin asuntopolitiikassa on kyse. Näitä vanhoja holocaustin haamuja ovat levittämässä EU:n ulkoministeri Ashton, Lapinmatkaaja, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ja USA nykyinen ulkopoliittinen johto Obaman johdolla. Poliittinen viesti on selkeä: Siirtokuntajuutalaiset ovat uhka rauhalle. Asiaa tuntevat tietävät, ettei Itä-Jerusalemin juutalaisasutus ole mikään siirtokunta, vaan osa Jerusalemin, vanhankaupungin elävää historiaa.

 

Hännänhuippuna 18.3. ulkomaanuutissivuilla Kirkon ulkomaanavun johtaja Antti Pentikäinen väitti Israelia tukevien tahojen lietsovan vihaa yhtä kansaryhmää vastaan, palestiinalaisia.

 

Israelissa paikanpäällä työnmerkeissä eläneenä ihmisten arkea ja pyhää nähneenä, asioista on totuudenmukaisempi kuva. Siellä vapaaehtoistyössä olleiden ihmisten kokemuksista tehtyä kirjakin, on tullut tutustuttua erilaisiin lähteisiin. Näin myöskin nämä Pentikäisen mainitsemat "Israelin ystävät". Koskaan en ole huomannut Pentikäisen mainitseman äärikristillisen ilmiön olevan rauhan esteenä. Päinvastoin, monet Israelin ystävien tahot ovat onnistuneet luomaan parempaa ja rauhanomaisempaa rinnakkaiseloa juutalaisten ja arabien välillä, mihin KUA on itse kyennyt. Koko STT:n uutisen ja Pentikäisen lausuntojen takana on vuosikymmeniä jatkunut valtioantisemitistinen poliittinen asenne Kirkkojen maailmanneuvoston avulla, jossa Palestiinan arabeja käytetään poliittisesti hyväksi vanhan kristillisen antisemitismin pään nostamiseksi. Kykeneekö KUA valvomaan minne kolehtirahat menevät Gazassa, ettei menisi Hamasin vihankasvatukseen lastentarhoissa. Kumpaan taivaaseen KUA on menossa, itsemurhaterroristien neitsytparatiisin, vai nöyrien, pahoja tekojaan katuvien taivaaseen? Ei tipu kolehtia vihankasvatukseen.

 

V-M Hakola

Ilmajoki

 

ps. tätä KUA ei kykene käsittelemään. http://www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=eTGbP55HGi8

Tämä kaikki tapahtuu ko. järjestön silmien alla ja kirkko vaikenee. Itse en kuulu mihinkään ystävyysjärjestöihin, joten voin puolueettomasti todeta Antti Pentikäisen jutun olevan puhdasta poliittista propagandaa. KUA omilla nettisivuilla tehdään kylläkin Lähi-idän politiikkaa propagandistisissa tarkoituksissa.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO