www.takeapen.org 01/12/2023 18:20:31
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

YK-asema Hizbollahin kilpenä

30.7.2006

Useat lähteet todistavat, että Hizbollahin taistelijat käyttivät Israelin armeijan pommituksen kohteeksi joutunutta YK-asemaa ja sen lähistöä asemapaikkanaan. Niin valitettavaa kuin aseettomien tarkkailijoiden joutuminen tulituksen kohteeksi onkin, on silti huomattava ne olosuhteet, jotka tapahtumaan johtivat. UNIFIL:n tiedotteiden mukaan YK-asemat näyttävät toimivan yleisemminkin Hizbollahin taistelijoiden suojakilpenä, joten aseettomien tarkkailijoiden joutuminen tulitukseen on Hizbollahin taistelijoiden ja YK:n vastuulla.

 

Iskussa kuollut kanadalainen YK-tarkkailija majuri von Kruedener lähetti 18.7. sähköpostia kuvaillen tilannetta asemapaikallaan:

 

"...tarkkailemme tällä hetkellä sekä Israelin armeijan että Hizbollahin iskuja edullisesta asemapaikastamme, josta on laaja näköala Israelin armeijan Golanin kukkuloilla ja etelässä Sinistä linjaa pitkin sijaitsevien asemien yli, yhtä lailla kuin Hizbollahin pysyviin asemiin, jotka sijaitsevat asemapaikassamme ja sen ympärillä. Näyttää siltä, että leijonan osa Israelin armeijan ja Hizbollahin välisestä taistelusta on tapahtunut meidän alueellamme."

 

"...me olemme päivittäin joutuneet suoraan ja epäsuoraan tykkituleen...Se ei ole ollut tarkoituksellista tähtäämistä, vaan ennemminkin seurausta taktisesta välttämättömyydestä."

 

Eläkkeellä oleva kanadalainen kenraalimajuri Lewis Mackenzie selitti CBS-kanavalle antamassaan haastattelussa, että majuri Krudenerin lähettämät sähköpostiviestit osoittivat Hizbollahin taistelijoita olleen kaikkialla hänen asemapaikallaan. Hän sanoi: "Saimme sähköpostiviestejä muutama päivä sitten, joissa hän kertoi joutuneensa tulitukseen vain kolmen metrin päässä asemapaikastaan, mutta että häntä ei tarkoituksellisesti tähdätty vaan tulitus oli tapahtunut taktisista syistä. Tämä on sotilaallista salakieltä. Se mitä hän ilmaisi meille tällä, oli että Hizbollahin sotilaita oli joka paikassa hänen asemapaikallaan ja että Israelin armeija tähtäsi heitä. Ja tuo on YK:hon kuulumattomien ryhmien lempitemppu. He käyttävät YK:ta suojakilpenään tietäen, ettei heitä voida rangaista siitä."

 

Myös UNIFIL:n omat lehdistötiedotteet osoittavat, että Hizbollah on käyttänyt YK-asemia kilpenään: 20.7.2006: "Hizbollahin on myös raportoitu tulittaneen Naqouran ja Maroun Al Rasin YK-asemien välittömästä läheisyydestä välikohtausten (Israelin tulituksen) aikaan; 26.7.2006: "Hizbollahin raportoitiin ampuneen Alma ash Shabin, Tibnin, Brashitin ja At Tirin YK-asemien välittömästä läheisyydestä." UNIFIL:n tiedotteista käy myös ilmi, että Hizbollahin taistelijat ovat myös tarkoituksellisesti tulittaneet YK-saattuetta ja -tarkkailuasemia.

 

Suomen Take a Pen

 

UNIFIL:in tiedotteita luettavana osoitteessa http://www.un.org/Depts/dpko/missions/unifil/unifilpress.htm

 

Lisää aiheesta englanniksi:

http://www.sweetness-light.com/archive/email-from-un-post-claims-used-as-human-shiel

http://www.camera.org/index.asp?x_context=2&x_outlet=35&x_article=1160Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO