www.takeapen.org 01/12/2023 18:55:50
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Otteita Walid Shoebatin, entisen PLO:n jäsenen ja terroristin puheesta Columbian yliopiston opiskelijoille

16.11.2004

"En häpeä seistä edessänne ja kertoa, että olin ennen palestiinalaisterroristi", sanoi Shoebat noin 115 Columbian yliopiston opiskelijalle 16.11.2004. Sama mies, joka joskus istui vankilassa väkivaltaisista yrityksistään tappaa israelilaisia, puhuu nyt entisen vihollisensa puolesta kertoen maailmalla harvinaislaatuisesta muuttumisestaan sionistiksi. Puheessaan Shoebat torjui miehityksen ja maan omistuksen arabien ja Israelin välisen konfliktin aiheuttajina ja näki todelliset syyt maailmanlaajuisessa kasvavassa antisemitismissa, palestiinalaiskoulujen propagandassa, islamilaisessa fundamentalismissa ja Israelin ystävien vaikenemisessa.

 

Shoebat syntyi Beit Sahurissa Beetlehemin lähellä muslimi-isän ja amerikkalaiskristityn äidin lapsena. Hänen isänisänsä oli Jerusalemin muftin ja natsien liittolaisen Haj Amin Al-Husseinin läheinen työtoveri, kun taas hänen äitinsä isoisä oli Humboldtissa Kaliforniassa sijaitsevan Eurekan pormestari.

 

"Perheeni vihaa minua", sanoi Shoebat. Hän puhui isänsä kanssa viime kuussa ensi kerran vuosiin, kun tämä oli saanut puhelun, jossa ennustettiin Shoebatin joutuvan vastustajiensa ampumaksi. "Jos palaisin kotiin, minulla olisi viisi minuuttia elinaikaa", sanoi Shoebat. Lähi-idässä olen turvassa vain Israelissa. Shoebatin perhe takavarikoi hänen maansa, kun hän kääntyi kristinuskoon. Hänen vanhempansa ilmoittivat hänelle, että hänen täytyisi kääntyä takaisin islamiin tullakseen uudelleen hyväksytyksi.

 

"Minulle opetettiin aina, että juutalaiset varastivat maani. Sen sijaan sen teki oma perheeni", Shoebat sanoi. "En voi mennä kotiin - ja siihen eivät juutalaiset ole syynä vaan omat mielipiteeni." Shoebat kertoi, että hänen mielipiteensä alkoivat muuttua, kun hänen vaimonsa haastoi hänet todistamaan hänen juutalaisista esittämiensä negatiivisten väitteiden olevan totta. Kuukausien ajan hän tutki intensiivisesti juutalaisten historiaa, holocaustia ja raamattua ymmärtääkseen kansaa, jota vihasi. "Ymmärtääksesi vihollista, sinun täytyy asettua hänen saappaisiinsa", sanoi Shoebat.

 

"Kun aloin tajuta, että kaikki mitä minulle oli opetettu oli valhetta, tein lupauksen, että siivoaisin isoisäni talon", hän sanoo. Shoebat omistaa elämänsä sille, minkä uskoo olevan totuus: Israel on Lähi-idän turvallisuuden ja uudistumisen avain.

 

Shoebat pitää arabimaiden kykenemättömyyttä hyväksyä Israelin olemassaolon oikeus syynä konfliktin jatkumiseen. Hän kuvaa kulttuuria, jossa kasvoi, suvaitsemattomaksi kaikkea muuta ajattelutapaa kohtaan kuin palestiinalaisjohdon ja Hamasin edustamaa kohtaan - joko se tai arkku. Shoebat sanoi, että kuusivuotiaana päiväkodissa hän lauloi suosittua sävelmää "Arabit ovat rakkaitamme, juutalaiset ovat koiriamme". "Ihmettelin, keitä juutalaiset olivat, mutta muiden lasten tavoin toistelin laulun sanoja ymmärtämättä niiden sisältöä."

 

Heltymätön juutalaisviha on aina ollut vallitsevana Shoebatin suvussa, hän sanoo. Kun eräs juutalainen pelasti hänen veljensä hukkumasta, hänen sukunsa kieltäytyi tunnustamasta pelastajan etnistä alkuperää. Ja itse asiassa tuon serkun veli kuoli pian tapauksen jälkeen Jerusalemissa tekemässään itsemurhaiskun yrityksessä. Holocaustin muistopäivänä Shoebat muistaa nauraneensa perheensä kanssa kuville juutalaisten alastomista ruumiskasoista hämmästellen, kuinka pitkälle juutalaiset olivat valmiita menemään keksityn holocaustin luomisessa.

 

"Kukaan opettajistani, perheenjäsenistäni tai ystävistäni ei kertonut, että holocaust oli totta", Shoebat sanoi. "Minulle opetettiin päinvastoin, että se oli keksitty juttu, jonka tarkoituksena oli vain saada Israelin valtio luotua."

 

Shoebat viittasi näihin oppeihin yhtenä syynä antisemitismin ja islamilaisen fundamentalismin nousuun arabimaissa. Tämä tulee hyvin näkyviin mm. "Minä vihaan Israelia" -dvd:ssä, joka on viime vuoden bestseller-listan ykkönen Egyptissä. "Palestiinan uusi johto ei ole ratkaisu", hän sanoo. "Mahmoud Abbas* kirjoitti itse tohtorinväitöskirjansa juuri aiheenaan väite, että holocaust on väärennös. Myöskään Israelin miehitys ei ole syynä konfliktin jatkumiseen. Juutalaiset ovat yrittäneet antaa maata rauhaa vastaan. Miehitys on niiden lasten mielissä, jotka on opetettu vihaamaan."

 

Shoebat myöntää, että muslimit usein loukkaantuvat hänen puheistaan. Mutta hän korostaa, että hän haluaa paljastaa väkivallan, joka sisältyy islamilaiseen fundamentalismiin, eikä esittää islamia väkivaltaisena uskontona.

 

 

Lähde: Columbia Daily Spectator 17.11.2004, Danielle Slutzky

 

*) Shoebatin puheen ajankohtana Abbas oli palestiinalaishallinnon pääministerinä. Abbasin väitöskirjansa pohjalta vuonna 1983 julkaisemassa kirjassa "Toinen puoli: Natsien ja sionistisen liikkeen johdon salaiset suhteet" sanotaan mm: "Hitlerin natsiliikkeen ja sionistisen liikkeen johdon välille solmittiin kumppanuussuhde...(Sionistit) antoivat luvan kaikille maailman rasisteille, joiden johdossa olivat Hitler ja natsit, kohdella juutalaisia mielensä mukaan niin kauan kuin se takasi muuton Palestiinaan... Mitä suurempi uhriluku sitä suuremmat oikeudet ja vahvempi etuoikeus olisi osallistua neuvottelupöydässä sodan jälkeisten raunioiden jakamiseen. Kuitenkin, koska sionistit eivät olleet taistelukumppaneita, jotka olisivat kaatuneet taisteluissa, heillä ei ollut muuta keinoa kuin tarjota ihmisiä millä tahansa nimikkeellä nostaakseen uhrilukujaan, joilla he voisivat sitten kehuskella kun uhreja laskettaisiin... Sodan jälkeen levitettiin huhua, että kuusi miljoonaa juutalaista oli uhrien joukossa ja että tuhoamissodan pääasiallisia kohteita olisivat olleet juutalaiset. Totuus on, että kukaan ei voi osoittaa tätä lukua todeksi tai vääräksi."


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO