www.takeapen.org 01/12/2023 19:01:32
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Hizbollahin lapsisotilaat

Egyptiläinen viikkolehti Roz Al-Yusuf julkaisi 18.8. Mirfat Al-Hakimin artikkelin "Hizbollahin lapsisotilaat" . Artikkelissa kerrotaan, että Hizbollah on värvännyt yli 2000 10-15-vuotiasta lasta palvelemaan sotilaallisissa joukoissa ja että Hizbollahiin liittyvä Mahdi-partiojärjestö kouluttaa heitä marttyyreiksi.

 

Artikkelin mukaan ennen viimeistä sotaa nämä lapset esiintyivät vain vuosittaisissa Jerusalem-päivän mielenosoituksissa, jossa heitä kutsuttiin "Joulukuun 14. päivän yksiköiksi", mutta nyt heitä kutsutaan "istishhadeiksi" eli marttyyreiksi.

 

"Hizbollahin tapa on ollut rekrytoida nuoria ja lapsia hyvin nuorina ja opettaa heidät taistelemaan. Nämä lapset ovat hädin tuskin 10-vuotiaita ja he pukeutuvat maastopukuihin, maalaavat kasvonsa ja vannovat käyvänsä jihadia, pyhää sotaa...Hizbollahin rekrytointivirkailijat valitsevat lapset vain yhdellä perusteella: Heidän pitää olla halukkaita tulla marttyyreiksi."

 

"Lapset opetetaan varhaisessa iässä siihen, että heistä tulee marttyreita nuoruudessaan...ja heidän koulutuksensa hoitaa Mahdi -partiojärjestö. Tämä järjestö, joka on yhteydessä Hizbollahiin, opettaa lapsille shiialaisuuden ja Hizbollahin ideologian perusperiaatteet...Ensimmäinen läksy, jonka Hizbollah opettaa lapsille on Israelin hävittäminen, ja se on aina tärkeä osa opetusohjelmaa..."

 

Mahdi-partiojärjestö perustettiin Libanonissa 5.5.1985. Järjestön kotisivujen mukaan se oli vuoden 2004 loppuun mennessä kouluttanut 1491 lasta. Järjestön viimeisimpien tilastojen mukaan vuodesta 2004 sen jäsenistä 120 on lupautunut marttyyriksi.

 

Suomen Take a Pen

 

Lähde: Middle East Media Research Institute: http://www.memri.org/bin/opener_latest.cgi?ID=SD127606

Roz Al-Yusuf (Egypti), 18.8.2006, artikkelin voi lukea osoitteessa: http://www.memri.org/images/uploaded/sd_127606_1.jpg)Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO