www.takeapen.org 01/12/2023 17:47:17
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Palestiinalaisesta terroristista Israelia tukevaksi kristityksi

Walid Shoebat Israel Today –lehden haastattelussa

 "Vuonna 1993 selailin Raamattua, vihollisteni kirjaa, ensimmäistä kertaa," sanoi 43-vuotias Walid Shoebat, joka syntyi palestiinalaiseen muslimiperheeseen Beit Sahuriin lähelle Betlehemiä. "Raamatusta löysin rakkauden, joka puuttuu Koraanista, ja niin löysin Jeesuksen!"

Nuorena palestiinalaisena Shoebat heitteli kiviä Temppelivuorelta läheisellä Länsimuurilla rukoilevien juutalaisten niskaan. 16-vuotiaana hänet valittiin laittamaan räjähteitä sisältävä leipä israelilaisen pankin Betlehemin konttorin oven lähelle. Kun hän näki arabilapsia leikkimässä lähistöllä, hän heittikin leivän katolle. Hänet kuitenkin napattiin teosta ja lähetettiin vankilaan. Vapautuessaan vuonna 1987 hän oli 18-vuotias

 

Hänen vanhempansa lähettivät hänet yliopistoon Yhdysvaltoihin, missä hänestä tuli kovan linjan PLO-aktivisti chicagolaisella kampuksella. Shoebat asettui Yhdysvaltoihin ja kun hän meni naimisiin amerikkalaisen kristityn kanssa 1993, hän yritti vakuuttaa vaimolleen, että Raamattu oli täynnä virheitä ja että islam oli oikea uskonto. Kun hänen vaimonsa haastoi hänet todistamaan sanansa, Shoebat kääntyi uskomaan Jeesukseen. Nykyään hän on uudestisyntynyt kristitty, joka rakastaa Israelin kansaa. Haastattelussa Israel Todayn päätoimittajan Aviel Schneiderin kanssa Shoebat sanoi, että raamatun maa kuuluu Israelille, ei palestiinalaisille.

 

Israel Today: Onko sinulla vielä yhteyksiä perheeseesi?

 

Shoebat: Isäni häpeää minua. Hän ja veljeni haluavat tappaa minut palauttaakseen perheeni kunnian. Isäni oli mukhtar (muslimikylän johtaja) Beit Sahurissa, joten amerikkalaisen äitini täytyi kääntyä islamiin. Isäni otti hänen passinsa pois, koska hän yritti paeta useita kertoja. Lapsuudestani saakka minua opetettiin vihaamaan juutalaisia, ja vihasinkin heitä, vaikken ollut koskaan tavannut yhtään juutalaista.

 

IT: Entäpä nykyään, rakastatko juutalaista kansaa?

 

Shoebat: Kyllä, vaikka unelmani oli kuolla Palestiinan puolesta. Olin usein tilanteissa, jolloin ajattelin Israelin sotilaiden tappavan minut, mutta he eivät ampuneet palestiinalaisia, jollei heidän oma henkensä ollut uhattuna. Halusin käännyttää vaimoni, Marian, islamiin, mutta hän toi Jeesuksen sydämeeni. Jumala teki ihmeen elämässäni. Hän osoitti minulle, että Lunastajamme ja Messiaamme, Jeesus, on juutalainen.

 

IT: Onko mahdollista lopettaa päättymätön verenvuodatuksen kierre israelilaisten ja palestiinalaisten välillä?

 

Shoebat: Ei se ole väkivallan kierre, kuten ulkomailla kuvataan. Israel reagoi palestiinalaisten terroriin, kuten laki reagoi rikokseen. Terroristit ovat raukkamaisia henkilöitä, jotka lähettävät nuoria ihmisiä kuolemaan. Katsos, Saddam Hussein siepattiin kolostaan. Osama bin Laden piilottelee kolossaan ja Arafat istuu omassa kolossaan Ramallahissa. He tietävät, ettei taivaassa ole 72 neitsyttä, joten he lähettävät kaikki muut paitsi itsensä kuolemaan. Missään tapauksessa Israelin ja muun maailman ei pidä antaa periksi islamilaiselle terrorille.

 

IT: Mutta terrori uuvuttaa israelilaisia emmekä enää jaksa.

 

Shoebat: Jumala säästää teidät siltä. Rukoilen päivittäin teidän turvallisuutenne puolesta. Juutalaisilla on raamatullinen oikeus Pyhään Maahan - ei muslimeilla tai palestiinalaisilla. Jos tämä tekee minusta petturin muslimien silmissä, olkoon sitten niin. Mutta tiedän, etten ole petturi Jumalan silmissä.

 

IT: Tunnen joitakin palestiinalaisia kristittyjä, mutta vain muutama heistä näkee konfliktin raamatullisesta näkökulmasta, jossa juutalaisilla on oikeus Maahan. Suurin osa heistä tukee palestiinalaisten kamppailua "vapautuksen" puolesta.

 

Shoebat: Tuo on totta, kutsun tuollaisia kristittyjä "muslimi-kristityiksi". Se on sekoitus, joka ei toimi. Kun nyt muistelen menneitä ja vertaan entistä ajattelutapaani tosiasioihin, tajuan, että heittelin kivillä juutalaisia tietämättä mitään heidän uskomuksistaan tai uskonnostaan. Miksi tein niin? Minut aivopestiin moskeijoissa ja kouluissa niin kuin kaikki lapset. Meille kerrottiin, että juutalaiset olivat sikoja ja apinoita, joilla ei ollut mitään oikeutta Palestiinaan, koska he varastivat maamme ja meidän on taisteltava heitä vastaan kuolemaan asti.

 

IT: Kuinka nämä kaksi kansaa voisivat tulla lähemmäksi toisiaan?

 

Shoebat: Juutalaiset ja palestiinalaiset eivät tunne toisiaan tarpeeksi hyvin. Uskokaa minua, jos palestiinalaiset tietäisivät enemmän Israelin juutalaisten historiallisesta ja raamatullisesta taustasta, monet ajattelisivat eri lailla juutalaisten olemassaolosta. Mutta palestiinalaisten johto estää jokaisen yrityksen kouluttaa ihmisiä niin, että he voisivat lähestyä juutalaisia. Juutalaisten ja palestiinalaisten täytyy kehittää rehellisiä, interaktiivisia suhteita toisiinsa.

 

IT: Mutta onhan olemassa sovintoon pyrkiviä projekteja kuten Musalaha, jotka tukevat juutalaisten ja palestiinalaisten välistä suhdetta.

 

Shoebat: En luota Salim Munayerin sovintoprojektiin, koska hän puhuu ristiin. Hän kertoo juutalaisille, mitä he haluavat kuulla ja palestiinalaisille, mitä nämä haluavat kuulla. Hän yrittää poistaa messiaanisten juutalaisten juutalaiset juuret ja kyseenalaistaa heidän asepalveluksensa Israelissa. Kuinka tämä on mahdollista, kun juutalaisten täytyy puolustaa maataan? Salim, joka esiintyy Israel-myönteisenä, puolustaa vain palestiinalaisten tavoitteita. Hän tukee Jerusalemin jakoa ja raamatullisen sydänmaan, Juudean ja Samarian, palauttamista palestiinalaisille. Raamattu sanoo, että Israelin maa luvattiin juutalaisille, ei palestiinalaisille. Väitellessään tästä hengellis-poliittisesta asiasta monet palestiinalaiskristityt epäonnistuvat, niin myös Salim.

 

IT: Kuinka selitätte sen, että läntinen maailma, joka pyrkii vapauteen, demokratiaan ja ihmisoikeuksiin, tuntee enemmän sympatiaa muslimien itää kohtaan, joka hylkää nuo arvot, kuin Israelia kohtaan, jossa noita arvoja ylläpidetään?

 

Shoebat: Tämä on hengellinen taistelu taivaan ja helvetin välillä.

 

IT: Mikä on panoksesi uskovana palestiinalaisena?

 

Shoebat: Puhun kaikkialla, missä saan siihen luvan. Haluan näyttää ihmisille, että Jumala ei ole palestiinalaisten puolella kamppailussa Israelia vastaan, vaan Hän on kansansa puolella. Olen päättänyt puhua, koska minä olin myös lapsena islamilaisen juutalaisvastaisen aivopesun uhri. Nykyään näen miljoonia tuollaisia tietämättömiä lapsia. Eikä sillä ole mitään tekemistä "miehitettyjen alueiden" kanssa. Viha juutalaisia vastaan ja terrori alkoivat ennen kuin Israel miehitti Länsirannan ja Gazan vuonna 1967.

 

Lähde:

Israel Today huhtikuu 2004, nro 63

http://www.israeltoday.co.il/ tai info@israeltoday.co.ilCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO