www.takeapen.org 01/12/2023 18:12:17
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Muslimimaailman toisinajattelijoiden todistuksia

Palestiinalainen Nonie Darwish syntyi ja kasvoi Gazassa, missä hänen isänsä oli egyptiläisen Israelia aseellisesti vastustavien fedayeenien johtaja. Hän on huolissaan "systemaattisesta vihakasvatuksesta arabikouluissa". 1)

 

30-vuotiaana hän ei ollut tavannut henkilökohtaisesti yhtään juutalaista. Lapsena hänelle väitettiin: "Älä ota karamellia vieraalta, se saattaa olla juutalainen, joka yrittää myrkyttää sinut."

 

Näiden ennakkoluulojen vallassa hän oli, kunnes kymmenen vuotta sitten hänen veljensä sai Gazassa sydänkohtauksen. Vaihtoehtoina oli viedä hänet Egyptiin Kairon sairaalaan tai Israeliin Hadassah-sairaalaan. Gazassa toimiva egyptiläinen diplomaatti sanoi heille: "Jos haluatte hänen selviävän, viekää hänet välittömästi Hadassah-sairaalaan". Se mitä hän koki ja näki Israelissa veljensä hoidon aikana muutti hänen ajattelunsa, ja nyt hän kiertää Israelin armeijasta eläkkeelle jääneen everstin kanssa puhumassa Lähi-idän tilanteesta.

 

"Kuulemme usein kysyttävän, aikooko Amerikka painostaa Israelia rauhaan, mutta en koskaan ole kuullut median kysyvän, milloin arabit aikovat painostaa palestiinalaisia rauhaan", sanoo Darwish. Sekä hän että toinen haastateltu, palestiinalainen toimittaja Khaled Abu Toameh, painottavat sananvapauden ja lehdistön vapauden rajoittuneisuutta Lähi-idässä. "Jos puhuisin arabimaailmassa, minut ammuttaisiin", sanoo Darwish.

 

* * *

 

Amerikkalainen CN8-kanava haastatteli palestiinalaista toimittajaa Walid Shoebatia, libanonilaista Zak Anania ja Ibrahim Abdullahia 2):

 

Toimittaja: "On vain harvoja ihmisiä, jotka tietävät terrorismista enemmän kuin vieraamme. Heistä jokainen kuului jäsenenä väkivaltaisiin juutalaisia ja länttä vastustaviin järjestöihin, mutta sittemmin ovat kääntäneet elämänsä suunnan ja puhuvat nyt rauhan puolesta. Meillä on harvinainen tilaisuus saada käsitys terroristin ajatusmaailmasta ja siitä, mikä motivoi häntä.

 

Walid, haluaisin kysyä sinulta, sinähän synnyit merkittävään perheeseen Beetlehemissä ja sitten liityit PLO:n jäseneksi. Otit osaa aktiiviseen terroritoimintaan ja yritit räjäyttää pommin Israelissa - mikä sai sinut muuttamaan mieltäsi niin, ettet räjäyttänytkään pommia?"

 

Shoebat: "Räjäytin kyllä pommin, minua ei estetty räjäyttämästä sitä. Mutta näin arabilapsia leikkimässä Beetlehemin kaduilla ja ajattelin, etten halua räjäyttää arabilapsia, siksi räjäytin pommin katolla. Tuohon aikaan oli ajatuksena tuhota kaikki juutalainen infrastruktuuri Länsirannalta, niinpä yritin tuhota erään Beetlehemissä sijaitsevan juutalaisen pankin."

 

Toimittaja: "Mutta sinähän synnyit merkittävään, etuoikeutettuun perheeseen, miksi siis liityit PLO:hon?"

 

Shoebat: "Isoisäni oli Hadj Amin Al-Husseinin, Jerusalemin muftin ystävä, joka oli hyvin merkittävä henkilö arabimaailmassa...Mutta ei ole kyse liittymisestä terroristijärjestöön, ja tätä ei länsimaissa ymmärretä: on kyse paljon laajemmasta ilmiöstä - kaikilla sosiaalisen elämän alueilla - kouluissa, moskeijoissa, Temppelivuorella, kaduilla, seinäkirjoituksissa - tapahtuvasta kollektiivisesta kiihotuksesta, jonka kohteena ovat miljoonat ja miljoonat lapset..."

 

Toimittaja: "Tarkoitatteko, että se on osa kulttuuria, osa lasten kasvatusta Palestiinassa?"

 

Shoebat: "Ehdottomasti. Kun olin kuusivuotias, menin kouluun, ja siellä minulle opetettiin, että arabit ovat rakastettuja ja juutalaiset koiria. Eikä tätä tapahdu ainoastaan Palestiinassa, vaan kaikkialla arabimaailmassa, Kairossa, Libanonissa, Syyriassa..."

 

Toimittaja: "Entä Ibrahim Abdullah, sinä olet syntynyt USA:ssa Michiganissa, missä on laaja arabiväestö. Onko sinun kasvuympäristössäsi samanlaista kuin mitä Walid kertoi?"

 

Abdullah: "Kyllä, ehdottomasti..."

 

Toimittaja: "Onko siis olemassa pyrkimystä kasvattaa USA:ssa kasvavia arabinuoria liittymään esimerkiksi Al-Qaidaan ja muodostamaan omia soluja, kuten tapahtui Lontoossa?"

 

Abdullah: "Siitä ei ole epäilystäkään...mitä tulee lasten mielten muokkaukseen, tämä pitää ehdottomasti paikkansa. Tilanne on aivan sama kuin Länsirannalla ja Gazassa, eikä pelkästään siellä vaan koko muslimimaailmassa."  

 

Toimittaja: "Tarkoitat siis, että tällä hetkellä tässä maassa kasvatetaan nuorten miesten muodostamia terrorisoluja?"

 

Abdullah: "Kyllä, mutta tämä ei ole joku hämärä ja tuntematon ilmiö, joka on nyt alkanut vain itsestään tapahtua, vaan sinä synnyt ja kasvat tähän kulttuuriin, joka istuttaa vihan sydämeesi ja mieleesi. Israel ja USA edustavat pääasiassa juutalaisuutta ja kristinuskoa, ja nehän ovat kohteita, ja sinä kasvat uskomaan tähän."

 

Toimittaja: "Zak Anani, sinä kuuluit pahamaineiseen joukkioon Libanonin sisällissodan aikana, mutta olet hylännyt kaiken tuon, miksi avaat suusi nyt, mikä antaa sinulle rohkeuden sanoa: 'Tämä oli väärin, mitä meille opetettiin'?"

 

Anani: "Olen puhunut tästä jo viimeiset 17 vuotta elämästäni siitä syystä, että olen nähnyt valon ja totuuden ja haluan paljastaa terrorismin takana olevan väärän ajattelun."

 

Toimittaja: "Sinä puhut tästä, ja monet muslimijohtajat puhuvat radikaalia islamia vastaan - mistä johtuu, että silti yhä useammat nuoret miehet eivät usko, mitä te sanotte?"

 

Anani: "Ensinnäkin, se mitä täällä länsimaissa nähdään, on islamin kaunisteltu muoto eikä todellinen oikeaoppinen islam. Niillä ihmisillä, jotka kasvavat kuten minä, puhdasoppiseen islamilaisuuteen, ei ole mahdollisuutta eikä ideaa, kuinka muuttaa elämäänsä."

 

Toimittaja: "Walid, haluan kysyä sinulta syyskuun 11. päivän iskuista. Monet ihmiset ovat huolissaan, voisivatko ne toistua ja voivatko täällä syntyneet ja kasvaneet ja koulunsa käyneet ihmiset suorittaa samanlaisia iskuja?"

 

Shoebat: "Katsokaa, mitä tapahtui Lontoossa, siellä olivat kyseessä maassa kasvaneet terroristit..." Shoebat kertoo itse osallistuneensa jo 80-luvulla koulutukseen, johon oli mm. kuulunut harjoittelua hotellien pohjakerroksissa ja joissa ohjaajana oli ollut Osama bin Ladenin neuvonantajan ystävä, joka oleilee tällä hetkellä vapaana USA:ssa. Syyskuun terrori-iskut olivat vain seurausta kymmeniä vuosia jatkuneesta aktiivisesta koulutuksesta.

Toimittaja: "Ibrahim, oletko sinä yllättynyt, ettei tähän mennessä USA:ssa ollut iskuja, joita olisivat suorittaneet täällä syntyneet ja kasvaneet terroristit?"

 

Abdullah: "En tavallaan ole yllättynyt. Haluaisin sanoa, että näitä suunnitelmia tehdään aina. Kuten Walid sanoi, ei ole kyse hiljattain alkaneesta ilmiöstä, vaan tämä on ollut käynnissä jo vuosia. Näiden ihmisten mentaliteetti - puhun muslimijohtajista ja terroristijärjestöistä, jotka mobilisoivat nuorisoa, turmelevat heidän mielensä, keräävät varoja ja organisoivat terrorisoluja - on suunnitella iskuja yhtäaikaisesti Israelia ja USA:ta vastaan tai jokaista vastaan, joka pyrkii estämään islamin leviämistä ympäri maailman. Mutta USA on tiukentanut turvallisuuttaan, ja nämä ryhmät käyttävät tällä hetkellä sitä varojen keräämiseen."

 

Toimittaja: "Zak, haluaisin kysyä sinulta, onko presidentti Bushin ajatus oikea, kun hän haluaa siirtää terrorisminvastaisen sodan eturintaman näiden omalle maaperälle, että terrorismia vastaan soditaan Irakissa?"

 

Anani: "Kyllä, uskon että Bushin linja on oikea, vaikka henkilökohtaisesti uskon että hän on liian taipuvainen. Hänen olisi pitänyt olla aggressiivisempi ja viedä työ päätökseen kauan aikaa sitten."

 

Shoebat: "Terroristit tekevät tekonsa jostakin syystä. Jos he räjäyttävät pommin Espanjassa ja saavat sen reaktion aikaiseksi, jonka halusivat, terrori tulee lisääntymään. Syyskuun 11. jälkeen USA iski takaisin lujaa, ja sen seurauksena terroristit tietävät, että heidän toiminnallaan on seurauksia ja ettei se tule kannattamaan, vaan jos he tekevät täällä lisää iskuja, se tulee tuottamaan ikävyyksiä heille. Bush on oikeassa siinä, että sota on vietävä heidän alueelleen, ei meidän.

 

Toimittaja: "Ibrahim, kuinka tämä väkivallan kierre voitaisiin pysäyttää? Tulisiko meidän mennä Lähi-itään ja koettaa vakuuttaa johtajia siellä ja ennen kaikkea nuorisoa, että emme ole vihollisia?"

 

Abdullah: "Tietenkin, kasvatus on aina osa sitä. Mutta koska suurin osa ihmisistä ei halua puhua eikä kuulla tästä, meidän täytyy olla aggressiivisia. Ymmärrätkö, kulttuuri josta puhumme nyt, ymmärtää koston ajatuksen, se on ainoa keino. Jos heidän teoistaan seuraa heille ikävyyksiä, terrori-iskut vähenevät merkittävästi..."

 

Toimittaja: "Meidän joukkojemme toiminta Irakissa ei tunnu vähentävän terrori-iskuja siellä..."

 

Shoebat: "Churchill sanoi oikein, kun hän puhui myönnytysten tekemisestä natsi-Saksalle, että meidän täytyy valita häpeän ja sodan välillä. He valitsivat häpeän, mutta päätyivät silti sotimaan, me voimme valita toisin..."

 

Toimittaja: "Vertaatko radikaalia islamia natsismiin?"

 

Shoebat: "Kumpikaan järjestelmä ei kunnioita rajoja, kummassakin päämäärä pyhittää keinot, tämä on sama dogma kuin äärimmäisillä kommunistisilla liikkeillä...se on teokratia ja autokratia, se ei ole demokratia, ja itse asiassa yhdessäkään 55 muslimimaasta ei ole koskaan ollut demokratiaa."

 

Toimittaja: "Minkälainen vastakaiku teidän ajatuksillanne on muslimien keskuudessa täällä Yhdysvalloissa ja teidän kotimaissanne?"

 

Abdullah: "Ensinnäkin, suurin osa muslimeista kannattaa radikaaleja islamilaisia liikkeitä, minkä mielipidekysely toisensa jälkeen osoittaa...valitettavasti he kannattavat Osama bin Ladenia, Hamasia, Hizbollahia. Sanoisin että maasta riippuen 60-75% kannattaa näitä liikkeitä."

 

Toimittaja: "Jos menette kahvilaan, jossa on muslimeja, ja sanotte, että mielestäsi Bush on oikeassa hyökätessään Irakiin ja että hänen pitäisi iskeä heitä kovaa, että radikaali islam on natsismin kaltaista, että nämä ihmiset ovat hulluja ja tuhoavat nuorisomme - mitä he vastaavat teille?"

 

Shoebat: "Me emme voi mennä kahvilaan, missä on muslimeja tai Lähi-idästä tulleita. Sinä et voi kuvitella, mitä meille silloin tapahtuisi. Minua, Ibrahimia ja Zakia on uhkailtu..."

 

Toimittaja: "Teidän henkenne on siis vaarassa?"

 

Anani: "Viimeiksi minua vastaan hyökättiin kadulla, autoni poltettiin ja taloni yritettiin polttaa, olen joutunut vaihtamaan numeroani kahdesti, ja jopa tyttäriäni on yritetty puukottaa kadulla."

 

Toimittaja: "Miksi te siis puhutte tästä asiasta?"

 

Shoebat: "Amerikka on ainoa maa, missä me voimme elää. Tämä on myös lastemme tulevaisuus. Tämä on ainoa toivo, mikä meillä on. Missä muuten eläisin? Voisinko muka elää Lontoossa? Tai Ranskassa? En voi mennä Ramallahin kadulle kantaen kylttiä, jossa sanotaan: "Tuomitsen itsemurhaiskut", en selviäsi montaakaan sekuntia hengissä. Amerikkalaiset eivät tajua, mitä tapahtuu Lähi-idässä. Et voi mennä bussipysäkille Kairossa tai Damaskuksessa kipa päässäsi ja sanoa: "Olen juutalainen", tai sanoa :"Olen terrorismia vastaan". Ja itse asiassa Jordaniassa, jota Amerikassa pidetään maltillisena maana, mielipidekyselyjen mukaan 61% kannattaa Osama bin Ladenia."

 

Suomen Take a Pen

 

1) http://www.nysun.com/article/27435

2) http://tinyurl.com/dl2dmCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO