www.takeapen.org 01/12/2023 17:57:06
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Terrorismin ihannointia Ruotsissa järjestetyn kansanmurhia vastustavan konferenssin yhteydessä

”Lumikki ja totuuden hulluus”

24.1.2004

 

Tammikuun 16. päivänä Israelin Ruotsin suurlähettiläs Zvi Mazel osallistui kutsuvieraana näyttelyyn Tukholmassa Historiallisessa museossa. Näyttelyn oli tilannut Tukholman kansainvälinen foorum, joka myös sponsoroi myöhemmin tässä kuussa alkavaa kansainvälistä kansanmurhia vastustavaa konferenssia. Näyttelyssä oli esillä ruotsalais-israelilaisen Zveilerin pariskunnan (Dror Feiler on israelilaissyntyinen, hänen vaimonsa Gunilla Skold Feiler ruotsalainen) työ "Lumikki ja totuuden hulluus", jossa verenpunaista vettä täynnä olevassa altaassa seilasi puhtaanvalkoisessa veneessä kauniin hymyilevän nuoren palestiinalaisnaisen kuva. Tämä oli itsemurhaiskijä Hanadi Jaradat, joka lokakuussa murhasi 21 ihmistä haifalaisessa ravintolassa. Teokseen liittyi runollinen teksti, jossa sanottiin mm.:

 

Itkien katkerasti hän lisäsi: 'Jos kansamme ei voi elää vapaana ja arvokkaasti, jollei se voi toteuttaa unelmaansa ja sen uhrien pyrkimyksiä, pyyhkiytykööt sitten koko maailma pois'...Paetkaa siis, kurjat lapset...ja punainen näytti kauniilta valkoista vasten.

Media on vähätellyt teoksen sisältämää itsemurhaiskun ihannointia - melko ironista ottaen huomioon näyttelyn liittymisen kansanmurhia vastustavaan ja ennaltaehkäisemään pyrkivään konferenssiin.

 

Israelin suurlähettiläs Zvi Mazel oli kutsuvieraana näyttelyn avajaisissa. Hän kuvaa tilannetta:  Vaimoni ja minä seisoimme siellä ja aloimme täristä. Siinä oli terroristi täydellisessä meikissä seilaten tyynesti veljieni ja murhattujen perheiden veressä.

 

Take a Penin johtaja Endre Mozes kirjoittaa: "Jopa sodassa kunnioitetaan tiettyjä lakeja - yksi ja tärkein niistä on, ettei tahallaan ja tarkoituksellisesti tapeta viattomia siviilejä. Sotatoimien yhteydessä siviilejä saattaa kuolla, mutta tarkoituksellista siviilien murhaamista kutsutaan normaaliolosuhteissa murhaksi tai sotatilanteessa sotarikokseksi. Tämä 21-kertainen murhaaja ja palestiinalaisten terrorijärjestöjen aivopesemä nainen murhasi viime lokakuussa 21 israelilaista siviiliä, joista 17 oli juutalaista ja 4 arabikristittyä, jotka olivat syömässä tai työskentelemässä juutalais-arabiomistuksessa olevassa haifalaisessa ravintolassa. Nämä uhrit olivat: Moshe Almog, 43, perheenisä, joka pelasti vaimonsa viime hetkellään, hänen isänsä Ze'ev Almog, 71, ja äitinsä Ruth Almog, 70, ja poikansa Tomer Almog, 9, Assaf Staier, 11, Zvi Bahat, 35, Mark Biano, 29, ja vaimonsa Naomi Biano, 25, Hana Francis, 39, Mutanus Karkabi, 31, ja kolme muuta miestä arabiperheestä, joka oli osaomistajana ravintola Maximissa, George Matar, 59, Sharbal Matar, 23, Osama Najar, 28, Nir Regev, 25, Irena Sofrin, 38, Bruria Zer-Aviv, 59, isoäiti, perheenisä ja -äiti Bezalel Zer-Aviv, 30, ja Keren Zer-Aviv, 29, ja heidän kaksi lastaan Liran Zer-Aviv, 4, ja Noya Zer-Aviv, sekä Lydia Zilberstein, 56."

 

Suomen Take a PenCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO