www.takeapen.org 01/12/2023 18:09:32
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Palestiinalaisten raketti-iskut ”tulitauon” aikana

27.12.2006

 

Palestiinalaiset solmivat Israelin kanssa "tulitauon" 26.11.2006. Sen jälkeen Pohjois-Gazasta on ammuttu lähes 50 rakettia Israeliin. 

 

Torstaina 25.12.2006 palestiinalaisten ampuma raketti putosi Pohjois-Gazassa suoraan kolmen pikkulapsen makuuhuoneeseen. Nukkumassa olleen 2-vuotiaan Samir al-Masrin molemmat jalat haavoittuivat, ja myös hänen 4-vuotias sisarensa ja 6-vuotias veljensä haavoittuivat seuranneessa räjähdyksessä. Raketti putosi palestiinalaiskotiin, mutta se oli tarkoitettu israelilaisille siviileille.

 

Tapaninpäivänä 26.12.2006 Sderotissa kaksi 14-vuotiasta poikaa haavoittui, toinen heistä vakavasti Gazasta ammutusta raketista. Useita autoja ja rakennuksia ympärillä tuhoutui. Toinen haavoittuneista pojista pelastui jo kolmannen kerran täpärästi kuolemasta palestiinalaisten rakettituleen: ensimmäisen kerran raketti osui hänen kotiinsa, toisen kerran aivan viereen, ja tällä kolmannella kerralla hän haavoittui.

 

Raketit tuhosivat mm. kauppakeskuksen Sderotin kylässä Israelissa. 10 kauppaa kärsi huomattavia vaurioita ja 5 tuhoutui täysin. Yhden lastenvaatteita myyneen tuhoutuneen kaupan omistaja on yksinhuoltajaäiti, joka joutuu nyt miettimään, miten saada elanto perheelleen. Sderotissa etiopianjuutalaisperheen koti raunioitui osittain, perhe yrittää yhä elää kodissaan, mutta heillä ei ole rahaa korjata raunioituneita huoneita.

 

Nämä ovat esimerkkejä elämästä "palestiinalaisen tulitauon" aikana. Mitä mahtaakaan tapahtua, kun he lopettavat "tulitauon"?!

 

Palestiinalaisten Kassam -raketit eivät ole mitään vaarattomia ilotulitteita, vaan ne ovat jo tappaneet ja haavoittaneet useita israelilaisia, tuhonneet asutusta, ja Gazan rajan läheisyydessä elävät israelilaiskylien asukkaat - ennen kaikkea lapset - kärsivät traumaattisen stressin oireista. Raketteja on osunut koulujen pihoille, ja on vain ihme, etteivät ne ole vielä aiheuttaneet enempää uhreja. Palestiinalaiset pyrkivät myös jatkuvasti kehittämään rakettien tehokkuutta ja voimaa.

 

Israel on pitänyt tähän saakka kiinni tulitauosta. Kuitenkaan mikään tulitauko ei voi jatkua pitkään, jollei toinen osapuoli noudata sitä. Jokaisen valtion velvollisuus on suojella kansalaisiaan, ja ennen pitkää Israelin täytyy iskeä Gazaan, elleivät palestiinalaiset lopeta tulitusta. Jos tiedotusvälineet eivät raportoi palestiinalaisten iskuista vaan vain Israelin vastatoimista, ne antavat sillä tavoin propagandatukensa palestiinalaisille terrorijärjestöille. Ne saavat länsimaisen yleisön ansaitsemattoman sympatian ja viestin, että heidän toimintansa kannattaa.

 

Lisää tietoa aiheesta löytyy seuraavista lähteistä:

 

-Associated Press. "Errant Palestinian Rocket Wounds 2-Year-Old Boy Sleeping at Home." International Herald Tribune, 21.12.2006.
http://www.iht.com/articles/ap/2006/12/21/africa/ME_GEN_Israel_Palestinians.php

 

-Peace with Realism: The Deadly Ceasefire

http://www.peacewithrealism.org/headline/rockets.htm

 

-Ynet News: Sderot: 2 teenagers severely injured by rocket, 26.12.2006

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3344957,00.html

 

-Ministry of Foreign Affairs: Israel to protest Kassam fire before Security Council, 25.12.2006

http://www.mfa.gov.il/mfa

 

-Bedein, Noam. "On the "Ceasefire" Front." Sderot Media Center, December 5, 2006. http://sderotmedia.com/?p=43

 

 

Suomen Take a PenCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO