www.takeapen.org 01/12/2023 18:23:26
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Palestiinalaislapsia kiihotetaan marttyyriuteen

20.9.2006

 

Palestiinan itsehallinto pyrkii aivopesemään lapsia ihmiskilviksi Israelin-vastaiseen taisteluun. Yksi viimeisimpiä todisteita tästä on Palestiinan itsehallinnon lapsille suunnattu musiikkivideo, jossa kuuluisa lapsimarttyyri Muhammed al-Dura, joka kuoli Israelin armeijan ja palestiinalaisterroristien ristitulessa, esitetään onnellisena paratiisissa kutsumassa toisia lapsia seuraamaan häntä.

 

Marttyyriutta ylistäviä musiikkivideoita lähetettiin palestiinalaishallinnon televisiokanavalla tuhansia kertoja vuosina 2000-2004. Nyt kanava on lähettänyt useamman kerran uudelleen tätä voimallisesti lapsiin vetoamaan tarkoitettua videota, jossa al-Duraa näyttelevän pojan viesti on: "En vilkuta teille hyvästiksi vaan sanoakseni: 'Seuratkaa minua.'"

 

Videolla näytetään, kuinka Muhammed-poika juoksee hiekkarannalla ja puutarhoissa ja lennättää leijaa. Lapsille osoitetaan, kuinka kuolema konfliktissa Israelia vastaan vie heidät lasten paratiisiin, jossa Muhammed jo pitää hauskaa. Tämä video on yksi esimerkki palestiinalaishallinnon lasten äärimmäisestä hyväksikäytöstä poliittisiin tarkoituksiin. Videolla laulaa mukana yksi palestiinalaisten suosituimmista pop-laulajista, Aida, eikä hänen viestinsä ole vähemmän kavala. Maa kuvataan lasten verta janoavana:  "...sen jano sammuu nuoresta ruumiista virtaavista verivirroista..."

 

Laulun sanat ovat seuraavat:

 

"Kuinka suloinen on marttyyrien tuoksu, kuinka suloinen on maan tuoksu, sen janon sammuttua nuoresta ruumiista virtaavista verivirroista."

Teksti: "Ja niin hän meni..."

Kuoro: "Hyvästi Muhammed -pojalle" (2x)

Aida: "Hyvästi, hyvästi... Kuinka suloinen on maan tuoksu sen janon sammuttua nuoresta ruumiista virtaavista verivirroista."

Kuoro ja Aida: "Hyvästi, hyvästi..."

Kuoro: "Oi isä, tapaamisiin..." (2x)

Aida: "'Tapaamisiin, isäni, tapaamisiin! En mene peläten tai itkien, kuinka suloinen on marttyyrien tuoksu! Menen paikkaani taivaassa, kuinka suloinen on marttyyrien tuoksu!"

Aida: "Oi maailman lapset sanokaa:"

Kuoro: "Hyvästi Muhammed -pojalle!"

Aida: "Tapaamisiin, oi Muhammed!

Kuoro: "Tapaamisiin, oi Muhammed!"

 

Aiemmin kun tätä videota esitettiin, se päättyi mainintaan: "Tuotanto: Tiedotus- ja kulttuuriministeriö - Palestiinan kansallisrahasto." Tänä vuonna maininta oli poistettu.

Palestiinan televisio lähetti videon ensi kertaa joulukuussa 2000, ja se oli vain yksi kymmenistä vastaavista lapsille suunnatuista marttyyrivideoista, joissa marttyyrius kuvattiin suloisena ja idyllisenä. Kun lapset lähetetään eturintamaan, missä he pyrkivät matkimaan al-Duraa ja muita esikuviksi asetettuja marttyyreja, Israelin armeijan on äärimmäisen vaikea puolustautua lasten takaa ja heitä kilpinään käyttäviä asemiehiä vastaan. Jos lapsia kuolee kummankaan osapuolen tulessa, palestiinalaispropaganda käyttää uhreja tehokkaasti propagandavälineenä Israelia vastaan.

 

Lähde: Palestinian Media Watch, http://www.pmw.org.il/

Videon voi käydä katsomassa Palestinian Media Watch -järjestön kotisivuilla yllä olevassa osoitteessa. Siellä on nähtävillä paljon muitakin aiheeseen liittyviä videoita sekä tietoa useilla kielillä.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO