www.takeapen.org 01/12/2023 18:58:59
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Israelilaisen äidin avoin kirje palestiinalaiselle pojalle

25.3.2004

 

Hyvä Hussam,

 

Katselen kuvaasi lehdessä - siinä sanotaan, että terrorijärjestö sitoi 8 kiloa räjähteitä vartaloosi ja lähetti sinut sinut räjäyttämään itsesi Israeliin. Katson kuvaasi ja ajattelen ikäisiäsi lapsia, sellaisia kuin omani, ja sitä, kuinka he puhuvat tulevaisuudensuunnitelmistaan. Kuinka voit tänään Hussam?

 

Äitisi oli varmasti hyvin huolissaan, kun et tullut koulusta kotiin eilen. Kuulimme, että sinulle annettiin 100 shekeliä, jotta livahtaisit tarkastusaseman läpi ja räjäyttäisit itsesi israelilaisten keskellä. Uskotko, että äitisi olisi onnellinen saadessaan 100 shekeliä poikansa sijasta? Minä en usko.

 

Kuulimme myös, että toiset lapset kiusasivat sinua ja pilailivat kustannuksellasi, koska et ollut hyvä koulussa. Tiedätkö mitä, Hussam? Lapset, jopa teini-ikäiset, kiusaavat aina toisiaan. Se ei ole mikään syy räjäyttää itseään. Tai ehkä ajattelit, että Koraani vaatii lapsia uhraamaan elämänsä pyhän sodan edistämiseksi. Niinhän opettajasi kertovat sinulle, ja tietenkin sinä uskoit heitä. He opettavat, että on tarpeellista sotia Israelia vastaan. He opettavat, että on hyvä tappaa israelilaisia. He opettavat paratiisissa marttyyreja odottavista neitsyistä. Ennen kaikkea, he opettavat vihaamaan.

 

Mikä sääli, että opettajat, joiden pitäisi valmistaa sinua elämää varten ja evästää sinut tullaksesi menestyväksi ja hyödylliseksi yhteiskunnan jäseneksi, käyttävät luottamustasi väärin ja valmistavat sinut sen sijaan kuolemaan. Me kutsumme sitä "heikomman hyväksikäyttämiseksi", mutta sinä et teidä sellaisesta. Sinua opetettiin myös luottamaan aikuisiin, joten on vaikeaa syyttää sinua.

 

Mutta tiedän myös, että voit luottaa äitiisi. Eilen hän oli vihainen. Hän oli huolissaan sinusta. Hän ei hyväksynyt sitä, mitä yritit tehdä. Kuuntele häntä, opi häneltä. Älä kuuntele opettajiesi kaltaisia ihmisiä, jotka haluavat muuttaa lapset pommeiksi. Pysy kaukana heistä. Usko minua, maailmassa ei ole mitään sellaista ihannetta, sellaista syytä, jonka takia lapsen pitäisi kuolla. Kuka ikinä suostuttelikaan sitomaan räjähdevyön vartaloosi, ei varmasti halunnut sinun parastasi. Sellaisia ihmisiä ei liikuta sinun lähettämisesi kuolemaan 14-vuotiaana, he eivät välitä elämäsi tuhoamisesta, tulevaisuudestasi, sinun mahdollisuudestasi varttua, perustaa perhe ja olla onnellinen. He eivät halua sinun enää nauttivan musiikin kuuntelusta Internetissä, josta niin nautit.

 

No, Husam, kuuntele musiikkiasi. Opiskele, pelaa, pidä hauskaa, tee kaikkea mitä pojat tavallisesti tekevät. Jatka tietokoneella pelaamista. Kasva aikuiseksi, jotta voit toteuttaa unelmasi. Jatka sitkeästi, niin jonakin päivänä voit toteuttaa sen mitä haluat - ehkä avata elektroniikkaliikkeen, josta mainitsit, korjataksesi radioita ja televisioita. Saatat jopa onnistua opettamaan toisia korjaamaan asioita, jotka vaativat korjaamista tässä maailmassa.

 

Ehkä olet pettynyt, ettet päässyt paratiisiin hunaja- ja viinivirtojen äärelle, missä luvatut neitsyet odottavat. Jos olisit onnistunut, on vaikeaa sanoa, olisivatko odotuksesi täyttyneet. Mutta yksi asia on varma - jos olisit onnistunut, olisit aiheuttanut syvintä surua ja tuskaa äidillesi. Ja olisit aiheuttanut syvintä surua ja tuskaa niiden lasten vanhemmille, jotka olisivat kuolleet kanssasi.

 

Yksi niistä olisi voinut olla omani.

 

Tässä kaikki tältä erää. Kerro terveiseni äidillesi.

 

Anna Schulkin, Jerusalem

 

Käännös: Suomen Take a PenCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO