www.takeapen.org 01/12/2023 19:32:03
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

UNRWA ja terrorismi

YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNRWA:n yhteyksiä terrorismiin

Huhtikuussa 2003 Jerusalem Post sai käsiinsä turvallisuuspalvelun dokumentin, jonka mukaan PA:n hallintoalueilla toimivat terrorijärjestöt käyttivät UNRWA:n työntekijöitä ja ajoneuvoja aseiden ja terroristien kuljettamiseen. Israelin pidättämät palestiinalaiset myönsivät käyttäneensä UNRWA:n laitteita, tiloja ja ajoneuvoja aseiden ja terroristien kuljettamiseen. Peter Hansen kielsi kaikki syytökset.

 

Raportissa kerrottiin UNRWA:n työntekijästä Nahed Rashid Ahmed Atallahista, joka asui Jabalian pakolaisleirissä. Hänet pidätettiin elokuussa 2002 hänen palatessaan Gazaan Egyptistä. Atallah, joka työskenteli vuonna 1987 pakolaisten ruokapalvelun johtajana Gazan alueella, sai YK:n ajoneuvon ja YK:n laissez-passin, jonka ansiosta hän voi matkustaa rajoituksetta alueella. Atallah myönsi kuljettaneensa aseita ja terroristeja autossaan ja matkusti passinsa turvin Egyptissä, Libanonissa ja Syyriassa, jossa hän tapasi PFLP:n edustajia. Hän sai heiltä rahaa ja aseita. Häntä syytettiin terroristien auttamisesta, laittomien aseiden myymisestä, murhayrityksen avustamisesta ja laittomien aseiden hallussapidosta.

 

Erillinen Shin Betin raportti joulukuussa 2002 kertoo, että useat pidätetyt palestiinalaiset myönsivät käyttäneensä UNRWA:n tiloja ja ajoneuvoja hyökkäysten suunnittelemiseen ja toteuttamiseen. Raportissa kerrotaan yhtenä esimerkkinä, että Muhammad Ali Hassan, joka pidätettiin helmikuussa 2002, myönsi käyttäneensä UNRWA:n tiloja Nablusissa ammuntaharjoituksiin ja aseiden varastointiin.

 

Saman raportin mukaan UNRWA:n klubit Jabalian leirissä ja El Aroubin pakolaisleirissä Hebronin lähellä toimivat Fatahin Tanzimin-taistelijoiden kokoontumispaikkoina. Raportin mukaan UNRWA:n ambulanssinkuljettaja Nidal Nazal, joka pidätettiin heinäkuussa 2002, myönsi käyttäneensä ambulanssiaan ammuksien kuljettamiseksi terrorisoluille. Toiset pidätetyt myönsivät käyttäneensä UNRWA:n ajoneuvoja terroristien kuljettamiseksi hyökkäyskohteisiinsa.

 

Tästä linkistä löytyy Reutersin video, jossa näkyy, kuinka terroristit käyttävät YK-tunnuksin varustettua ambulanssia:

http://www.take-a-pen.org/images/Terror/reuters_UN_amblulances_11_may_04.wmvCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO