www.takeapen.org 01/12/2023 18:18:58
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Hamasin roolimalli palestiinalaisäideille

Otteita Hamasin parlamenttiedustajan ja kolmen itsemurhaiskijän äidin Umm Nidal Farhatin haastattelusta

 

Umm Nidal Farhat on kolmen Hamasin itsemurhaiskijän äiti, joka valittiin Palestiinan parlamenttiin Hamasin listalta. Seuraavassa on otteita hänen haastattelustaan, joka lähetettiin Dream2 TV- kanavalla 21.12.2005.

 

Umm Nidal: "Mutta mitä tulee uhrauksiin, pyhä sota Allahin takia ja velvollisuuksiemme suorittaminen siinä tekee minut onnelliseksi...Minä kasvatin kaikki poikani pyhään sotaan Allahin tähden, suorittivatpa he sen tekemällä iskun tai jollakin muulla Jihadin muodolla. Sen, joka valitsee vaikean tien, pitää olla valmis myös kestämään seuraukset...Jotkut ihmiset pitävät tätä tragediana, mutta Allahin kautta se on siunaus."

 

Haastattelija: "Kerro operaatiosta, jonka Muhammad suoritti."

 

Nidal: "Allah olkoon ylistetty, hänen operaationsa oli suuri ja se oli menestyksekäs - yksi menestyksekkäimpiä ensimmäisen ja toisen intifadan aikana. Pidin poikani kuolemaa siunauksena, en tragediana...Aluksi en itkenyt. Sanoin: 'Allah on suuri', ja polvistuin kiitollisuudesta. Totuus on, että minua hävetti sanoa: 'Allah, auta minua tragediassani', koska pidän tätä siunauksena en tragediana. Valmistin halvaa ja suklaata ja tarjosin ystävilleni."

 

Haastattelijan kysymykseen siviilien tappamisesta Umm Nidal vastaa: "He ovat kaikki miehittäjiä, ja meidän tulee taistella heitä vastaan kaikin laillisin keinoin...Kaikki keinot ovat laillisia niin kauan kuin miehitys jatkuu...Ei ole mitään eroa (sotilaan ja siviilin välillä), tämä on Islamin laissa. En keksi mitään päästäni, vaan seuraan islamin uskonnollista lakia. Muslimi on hyvin tarkka, ettei tapa viatonta ihmistä, koska silloin hänet tuomittaisiin ikuiseen helvettiin...Me tukeudumme islamin uskonnolliseen lakiin kun sanomme, että näiden ihmisten tappamiseen ei ole mitään estettä."

 

"Rauha tarkoittaa koko Palestiinan vapauttamista joesta mereen (Jordanilta Välimerelle). Kun se on suoritettu - jos he haluavat rauhaa - me olemme valmiit siihen. He saavat elää islamin lipun alla. Tämä on Palestiinan tulevaisuus, johon me pyrimme."

 

Haastattelija: "Umm Nidal on luokiteltu terroristiksi kautta maailman, eikä ainoastaan terroristiksi vaan terroristien kasvattajaksi..."

 

Umm Nidal: "Minulle on sama, kuinka minua luokitellaan. Olen ylpeä siitä että olen terroristi Allahin takia."

 

Haastattelija: "Teillä on kymmenen poikaa - eikö sydämenne täyty kestämättömästä surusta?"

 

Umm Nidal: "Ei, ei, Allah olkoon ylistetty, valmistan itseäni. Uhraan heidät kaikki. Jos velvollisuuteni vaatii minua uhraamaan heidät kaikki, en vastustele - vaikka se maksaisi minulle sata poikaa."

 

Umm Nidal edustaa Hamasin naisille tarjoamaa roolia jihadiin kasvattajina. Hamasin peruskirjassa sanotaan: "Musliminaisen rooli vapautustaistelussa ei ole vähemmän tärkeä kuin miesten. Hän on miesten tekijä. Hänen roolina uusien sukupolvien ohjaamisessa ja kouluttamisessa on suuri. Myös viholliset ovat tajunneet hänen roolinsa tärkeyden. He arvelevat, että jos pystyvät kasvattamaan hänet haluamallaan tavalla, kaukana islamista, he voittavat taistelun. Sen tähden he jatkuvasti antavat näille yrityksille painoa erilaisin informaatiokampanjoin, filmein ja koulutusohjelmin käyttäen tehtävään lakeijoitaan, jotka ovat soluttautunet sionististen organisaatioiden avulla erilaisilla nimikkeillä kuten vapaamuurarit, rotaryt, erilaiset vakoiluryhmät ynnä muut, jotka eivät ole mitään muuta kuin valvontaan ja sabotointiin pyrkiviä soluja."(Artikla 17)

 

"Naisella taistelevan perheen kodissa, olkoonpa äiti tai sisar, on mitä tärkein rooli...lasten hoitamisessa ja islamin aatteiden ja moraalisten arvojen opettamisessa. Hänen täytyy opettaa heitä täyttämään uskonnolliset velvollisuutensa valmistautuessaan edessään olevaan taistelutehtäväänsä. Sen tähden on myös tarpeen kiinnittää suurta huomiota kouluihin ja niiden tyttöjä koskeviin
opetussuunnitelmiin, jotta heistä kasvaisi hyviä äitejä, jotka ovat tietoisia roolistaan vapautustaistelussa." (Artikla 18)

 

Suomen Take a Pen

 

Lähde: http://www.memritv.org/search.asp?ACT=S9&P1=980Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO