www.takeapen.org 03/12/2023 00:02:45
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Mielipidekirjoitus Hamasin rahoittamisesta EU-tukirahoin

5.5.2006

 

Hamasin johtamaa Palestiinan itsehallintoa ei pidä tukea eurooppalaisten veronmaksajien varoilla, vaikka se tunnustaisikin Israelin. Hamasin on antisemiittiä vihaa levittävä järjestö. Peruskirjassaan se syyttää juutalaisia mm. maailmansodista, vallankumouksista, kommunismista ja kapitalismista sekä väittää, että "maailmassa ei käydä sotia ilman, että juutalaisilla olisi sormensa pelissä".
Hamas hylkää peruskirjassaan kaikki rauhanneuvottelut turhina ja julistaa pyhän sodan olevan ainoa keino Palestiinan vapauttamiseen. "Palestiinan vapauttaminen" tarkoittaa järjestölle Israelin tuhoamista, sillä se määrittelee Palestiinan tarkoittavan koko maa-aluetta Jordanilta Välimereen ja julistaa peruskirjassaan Palestiinan maan olevan pyhitetty tuleville muslimisukupolville tuomiopäivään saakka.


Hamas ei ainoastaan ole järjestänyt kymmeniä itsemurhaiskuja israelilaisia siviilejä vastaan vaan sen lasten parissa tekemä kasvatustyö tähtää peruskirjankin mukaan jihadin istuttamiseen kasvavien sukupolvien sydämiin. Hamasin lapsille suunnatulla verkkosivustolla on mukavan lapsille sopivan materiaalin joukossa antisemiittiseen vihaan ja terroriin kiihottavaa aineistoa. Sen sosiaalityöhön kuuluu mm. itsemurhaiskijöiden omaisille maksettavat kuukausittaiset korvaukset.

Hamasin tavoitteet ovat yksipuolinen omien oikeuksien luettelo, toiselle osapuolelle ei myönnetä mitään oikeuksia. Se julistaa oikeudekseen Palestiinan vapauttamisen - Israelin velvollisuus on siis tuhoutua. Se julistaa oikeudekseen vastarinnan, ts. terrori-iskut israelilaisia siviilejä vastaan - Israel taas ei saisi puolustautua edes rakentamalla aitaa, joka estäisi soluttautumisen maahan.
Euroopan unioni oli palestiinalaishallinnon suurin rahoittaja ennen Hamasin valtaannousua. Vuosittain annettiin puoli miljardia eurooppalaisten veronmaksajien varoja alueen kehittämiseen. Palestiinan itsehallinto on ollut suurin kansainvälisen avun vastaanottaja kautta aikojen, ja silti suuri osa väestöä elää edelleen noin eurolla päivässä ja osa väestöstä on alistettu pakolaisstatukseen. Hyvin suuri osa eurooppalaisten avustusrahoja valui täysin tietymättömiin. Niillä ei ole edes onnistuttu luomaan parempia suhteita kansojen välille, vaan norjalaisen kansalaisjärjestön viime vuonna tekemän mielipidekyselyn mukaan yli 65% palestiinalaisista kannattaa Al-Qaidan iskuja eurooppalaisiin kohteisiin.

Euroopan pitää sanoutua irti kaikkien terroriin sotkeutuneiden järjestöjen tukemisesta. Humanitaarinen apu pitää kanavoida muuta kautta alueelle, ja rahan kulkua oikeisiin, eurooppalaiset arvot täyttäviin kohteisiin täytyy voida seurata.


Varpu HaavistoCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO