www.takeapen.org 02/12/2023 23:25:00
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Hyvä radiouutisten toimitus, hyvä toimittaja Sanna Nigus!

Palaute radiouutisiin 27.1.07

 

Raportoitte sunnuntaina 21.1. Beetlehemin kristittyjen ahdingosta. Ohjelmanne painotti, ettei kristittyjen ahdinko johdu mitenkään palestiinalaisyhteiskunnasta vaan - kuinkas muuten - on Israelin syytä.

 

Eipä silti - eräs suomalainen TV-kanava lähetti joku aika sitten dokumentin, jossa palestiinalaiset aviovaimot syyttivät miestensä heihin kohdistamasta väkivallasta Israelin miehitystä. Tämä näyttää olevan yleinen syndrooma Lähi-idän muslimimaissa - mikä tahansa on pielessä, syynä on Israelin miehitys, USA:n politiikka tai länsimaat yleensä, ei vahingossakaan heidän omien johtajiensa harjoittama politiikka (tai aviomiesten väkivaltaisuus, josta he ovat itse vastuussa).

 

Aikanaan länsimaiset toimittajat löysivät neuvostoyhteiskunnastakin niitä kristittyjen kirkkokuntien edustajia, jotka vakuuttivat kristityillä olevan kaikki hyvin kommunismin paratiisissa. Täytyy kuitenkin olla äärimmäisen tietämätön ja naiivi, poliittisesti värittynyt tai jakaa näiden henkilöiden pelko (vaikka menetettävää on paljon vähemmän), ollakseen näkemättä todellisuutta. Siltä varalta, että toimittaja Sanna Nigus kuitenkin olisi todella tietämätön islamilaista yhteiskuntaa tavoittelevan Hamas-hallinnon alaisuudessa elävien kristittyjen tilanteesta, lähetän alla linkkejä asiaa käsitteleviin lähteisiin.

 

Viimeksi eilen Jerusalem Post julkaisi toimittaja Khaled Abu Toamehin artikkelin Beetlehemin kristityistä, joista osa on nyt vihdoin päättänyt murtaa pelon ja puhua ääneen vainosta ja sorrosta, joita heihin kohdistetaan. Pyydän Ylen toimitusta ja toimittaja Nigusia toimimaan vastuullisesti ja pitämään länsimaisen tiedonvälityksen arvoista kiinni.

 

Ystävällisin terveisin,

 

Varpu Haavisto

Lisää aiheesta:


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO