www.takeapen.org 29/11/2023 07:51:03
  _search_NORW
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_NORW
Click to print this page_print_page_NORW

Hvem er kriminelle?

Kjell Ove Kleivenes-  Molde

 

Gaza-konflikten. Ikke uventet får Kåre Willoch gi uttrykk for sin antipati mot Israel gjennom NRK. Israelerne, sier han, er forbrytere av verste skuffe. Deres reaksjon på Hamas' terror er uten proporsjoner (Dagsnytt 18, 30. desember).

 

Om Israel laget 10000 Kassam-raketter og sendte dem over Gaza by, ville Willoch ha kalt det en krigsforbrytelse? Da ville det vel ha vært proporsjonalitet? Hva mener han om proporsjonaliteten i NATO-landenes krigføring i Irak og Afghanistan? Taliban har heller ikke flyvåpen.

 

Noen gjør et poeng av at Kassam-rakettene er «hjemmelagede». De burde bo i Sderot noen uker. Nå bruker Hamas også av sitt arsenal av Katjusja-raketter, som har en rekkevidde på 40 kilometer og når byen Beersheba med 200000 innbyggere.

 

Hvis det er så at Israel massakrerer sivile, slik det blir fremstilt i NRK og slik Hamas forsøker, da ville Willoch hatt rett. Israels mål er imidlertid å ødelegge våpendepoter, utskytningsramper, treningsbaser, våpensmuglertunneler, kommandosentraler og rakettlagre i moskeer, kommunikasjonsnettverk, utviklingslaboratorier for våpen o.a. De har hatt en treffprosent på 95.

Sivile som skjold.

Tatt i betraktning at Hamas er spesialister på å bruke sivile som skjold, gjerne mødre med barn, er det relativt lave sivile tap, som skyldes bl.a. god etterretning og omfattende meldingsinnsats overfor befolkningen om å holde seg unna Hamas-installasjoner. Israelske sykehus tar forøvrig imot skadede palestinere for behandling, mens Hamas har hindret sårede å krysse grensen til Egypt og nektet en lastebilkonvoi med medisinsk utstyr å komme inn. (Jerusalem Post 31. desember)

Terroristenes jerngrep.

Israel vil fjerne terroristenes jerngrep om Gaza. Det er ikke palestinerne som er Israels fiender, derfor kjøres det inn mat og medisiner. Et problem er at Hamas stjeler hjelpesendinger og selger til høye priser.

 

Etter 11. september er terrorisme kategorisert som kriminalitet. Det internasjonale samfunn står nokså samlet mot Al-Qaida, mens Israel er alene mot søsterorganisasjonen Hamas. I tillegg blir deres forsvar kriminalisert.

_related_links_NORW


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO