www.takeapen.org 29/02/2024 08:33:19
  _search_swed
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_swed
Click to print this page_print_page_swed

Sjöblockaden av Gaza

Publicerades i Österbottens Tidning (Finland) den 29.6.2011

 

I en artikel i ÖT beskrivs båtkonvojen som har för avsikt att bryta Israels helt lagliga sjöblockad av Gaza som en "hjälpkonvoj". Men konvojen har ingenting med humanitär hjälp att göra utan det är fråga om en provokation mot Israel med politiska förtecken. FN:s generalsekreterare har avrått från att försöka bryta sjöblockaden och uppmanat till att använda de lagliga sätt som finns för att föra in förnödenheter till Gaza.

 

Internationella hjälporganisationer har också konstaterat att det inte råder någon humanitär kris i Gaza.

 

Hjälporganisationer kan fritt föra in material till Gaza via Egypten eller Israel efter att lasten kontrollerats. Från Israel kör dagligen 250-280 lastbilar med varor till Gaza.

 

Israel har beslagtagit flera fartyg som försökt smuggla in vapen till Hamas, därför kommer man också att stoppa och undersöka de fartyg som nu är på väg mot Gaza.

 

Wolff Heintschel von Heinegg, expert på internationell- och havsrätt, säger i en intervju för Zeit Online att eftersom Israel infört en laglig sjöblockad av hamen i Gaza har man rätt och skyldighet att stoppa och undersöka alla fartyg som är på väg till Gaza, även på internationellt vatten.

 

http://israelnyheter.blogspot.com/2011/06/blockaden-av-gaza.html

 

Daniel BrunellCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO