www.takeapen.org 29/02/2024 08:01:38
  _search_swed
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_swed
Click to print this page_print_page_swed

Ett allvarligt fall av krigsförbrytelser

Ers excellens, förra veckan så skickade vår opinionsbildande organisation ett brev till FNs Generalsekreterare Ban Ki-Moon, för att begära att starka åtgärder skulle sättas in angående ett allvarligt fall av krigsförbrytelser. Vi påminde honom att:

 

Under senare år och under den nuvarande militära konflikten så har Hamas krigföring orsakat mycket lidande och stora förluster och skador på både Israels civila och hela Gazaremsan.

Hamas regimen har där avfyrat 6300 raketer riktade mot israeliska civila. I Gaza lagrar Hamas raketer och andra vapen och ammunition huvudsakligen i bostadsområden- i hus, moskéer och i skolor. Tusentals raket- och granatattacker har skjutits från dessa områden. Detta har tvingat fram en militär respons från Israel, som onekligen lett till stor förstörelse och stort lidande bland människorna i Gaza.

 

Enligt internationell lag så är alla källor från eldgivning mot civila mål, legitima angreppsmål. Om källan till eldgivningen finns bland civila så kvarstår legitimiteten. Om detta leder till en besvaring av elden som i sin tur leder till förluster bland lokalbefolkningen, då är den eller de som inledde elden helt ansvarig för de civila förlusterna. I detta fall så är Hamas helt och hållet ansvarigt för både israeliska civila förluster och de civila, som man använde som mänskliga sköldar.

 

Vi kräver att Hamas ledarskap utan dröjsmål, ställs inför rätta inför den internationella rättvisan och rannsakas för följande krigsbrott:

 

  • Avsiktligen avfyrande av raketer och granater mot civila mål i Israel.
  • Avfyrandet av dessa raketer inne från civila palestinska byggnader som till exempel skolor och närliggande sjukhus och bostadshus.
  • Lagrandet av vapen och ammunition i skolor, moskéer, allmänna byggnader och bostadshus.
  • Regelbundet utnyttjande av palestinska civila som mänskliga sköldar, speciellt barn som tvingas vara i de farligaste områdena.
  • Barn och minderåriga har regelbundet utnyttjats av Hamas för militära ändamål. Hamas har också indoktrinerat barn och minderåriga till mord, hat och dödande.
  • Militanta män från Hamas strider i civila kläder eller ibland i stulna IDF uniformer.
  • Hamas har inte försett den kidnappade soldaten Gilad Shalit med de mest grundläggande rättigheter som krigsfångar har, inte ens besök från Röda Korset. Dessa är rättigheter som Israel ger till dömda Hamas terrorister.
  • Hamas ledarskap har förskingrat externa biståndspengar, medel som Gazas folk fick för fredliga ändamål och använt pengarna till en enorm militär uppbyggnad.

Ett misslyckande att åtala Hamas ledarskap i en internationell domstol kommer att leda till att dess krigsförbrytelser blir till en norm. Detta får resultatet att miljoner av offer från förtryck och dödande blir oförsvarade av FN.

 

ENDRE Y. MOZES, Ordförande

Take-A-Pen International

http://www.takeapen.org


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO