www.takeapen.org 29/02/2024 06:49:17
  _search_swed
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_swed
Click to print this page_print_page_swed

Hamas mot nya ädla mål

Så stod dom där, palestiniernas nya hopp.

De tre vise männen A-Zahar (gruppledare), Dweik (talman) och Haniyeh (premiärminister).

De stod uppradade framför all världens mediamikrofoner efter öppnandet av det första demokratiskt valda terroristparlamentet i Gaza och Ramalla.

De nyinköpta skjortorna var kritvita och skäggen nyskrubbade. Självsäkerheten var det heller inget att anmärka på.

Deras förrymde ledare, Mashal, häckar i Assads trygga hägn i Damaskus. Densamme Mashal tog sej nyligen en tripp till toleransens högborg, Teheran, för att få lite slantar till hushållskassan och en ayatollas välsignelse över planerade, ädla mål.

Detta ädla mål är folkmord.

För den engelskspråkligt högbegåvade är ordet "genocide" och betyder enligt Merriam-Webster Dictionary  "the deliberate and systematic destruction of a racial, political or cultural group".

Som sagt - det var nyss ett val bland palestinierna och segrade gjorde den grupp som har allra minst chans att åstadkomma en stat för sina undersåtar. Gruppen kallar sej som bekant för Hamas. Det namnet är nu på allas läppar till flertalets skräckblandade förtjusning. Kanske, kanske finns där nu någon som på allvar kan ta itu med de hemska israelerna...

Det där sista tänker man bara eller på sin höjd viskar i slutna rum. Man måste ju trots allt ge sken av att vara vidsynt.

Åter till Hamas slutmål. För att riktigt fira sin valseger satte man in på sin website en riktig gammal goding som dom tydligen tyckte var  representativ för sin handlingsplan. I en video från december 2004 säger en modig hamasgosse, uppsträckt bland allsköns mördarvapen, att "vi är en nation som dricker blod och vi vet att det finns inget bättre blod än judiskt blod."

Detta är det nakna ansiktet av Hamas som kommer fram om man skrapar aldrig så lite på de bländvita skjortkragarna.

  

Maria Lundhage


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO