www.takeapen.org 29/02/2024 07:05:35
  _search_swed
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_swed
Click to print this page_print_page_swed

Palestinska ”Starta Upp Bidrag”

2006-4-25 

 

Sverige är ju som bekant fantastiskt...

Vad som är mindre fantastiskt är att vi tydligen inte är särskilt duktiga på att dela med oss.

Jag tänker på den storartade, ursvenska uppfinning som i dagligt tal kallas "Starta Upp Bidrag". 

När man jämför denna socialdemokratins pärla med den defitiva systemkrasch vi just nu bevittnar vad gäller de ofattbara monetära transaktionerna från EU-medborgarnas fickor till palestinska fickor, då inser man betydelsen av en snabb introduktion av "Starta Upp Bidrag" bland vapenbröderna i de palestinska säkerhetsstyrkorna.

Dessa "säkerhetsstyrkor" är makabert överdimensionerade på grund av fortlöpande rekryteringar från diverse mer eller mindre välrenommerade terrororganisationer där den månatliga lönechecken blivit viktigare än deras ultimata mål att utplåna den judiska staten. Som det nu är kan man ju både ha kakan kvar och samtidigt äta den. Man kan fortsätta att traska runt på gator och torg och få "respekt" med sitt blankpolerade automatvapen samtidigt som några nyttiga idioter bidrar till detta genom att betala för det... 

Kort fråga - är detta ett sätt att bygga ett land??? 

Man trodde väl länge att målsättningen med penningflödet var att göra palestinierna självförsörjande, men även om tanken en gång varit god så ser vi nu det nakna misslyckandet som borde frambringa skammens rodnad på europeiska kinder.

Att pengar till palestinier tyvärr försvinner ner i stora, svarta hål, det vet vi. Orsaken är minst tvåfaldig.

Första orsaken är att pengarna inte omsatts i produktivitet och den andra är att svinnet varit större än någon varit beredd att erkänna.

Att överbringa penningar på silverbricka utan några som helst motkrav har försatt oss i dagens ohållbara situation.

Jo jag vet att det är "fult" att kräva något av en palestinier, men ändå...

Jag vet också att 'vän av att upprepa vad andra upprepat' står och stampar för att berätta att palestiniernas sorgliga situation beror på vägspärrar, utegångsförbud, staket och annat.

I logikens namn kan vi då inte stanna halvvägs, utan måste löpa linan ut genom att fråga oss VARFÖR dessa vägspärrar, utegångsförbud och staket finns. Svaret behöver egentligen inte upprepas här utan kan sammanfattas med en samlingsbeskrivning av palestiniernas beteende - barbariskt.

Nu har det gått så långt att palestinierna anser det vara deras självklara rätt att bli försörjda av skattebetalare från andra länder. De som av olika skäl inte bidrar till deras underhåll fördöms och i vissa fall hotas, öppet eller i förtäckta ordalag. Detta skedde efter det att EU beslutat att "just like that" förse palestimierna med nya, fräscha pengar. En Hamastalesman, Khalil Abu Laila, sa att "EU förstått att det inte skulle ha varit visligt att avbryta penningflödet". Han log lite i mjugg när han tillade att de dessutom fått sina pengar utan att behöva rucka på någon av sina principer...

Så mycket för EU´s civilkurage. 

Svinnet hade heller aldrig behövt uppstå om man hade bemödat sej om att följa pengarnas väg.

Nu öses dom bara ner i en stor säck och överlämnas till den med de mest utvecklade musklerna.

Kanske till honom med den senaste Kalashnikovmodellen? 

Som sagt, för att få någon fason på miljarderna som av olika skäl sköljer över palestinierna, så är det nu hög tid att introducera Mellanösterns första "Starta Upp Bidrag" med alla sina vidhängande klausuler, undantag, krav, kriterier och paragrafer.

 

Heja Sverige!

 

Sven S.

Stockholm


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO