www.takeapen.org 29/02/2024 08:03:43
  _search_swed
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_swed
Click to print this page_print_page_swed

Det händer något mycket underligt just nu.

Underligt?

 

Kanske ett bättre uttryck är "denomvändavärldenimellanöstern"
2006-5-02

 

 Kassamraketer har de senaste veckorna med stigande frekvens skjutits från Gaza in i Israel på sin jakt efter mänskliga byten allt medan tystnaden från världens förmodade vise män och kvinnor är bedövande.  

Chockskadade människor har fyllt ett stort antal sängar på sjukhusen i Israel, familjer har flytt sina hem, vardagsrum har blivit urblåsta och kök raserade. TT kallar raketerna "primitiva" men ägaren till köket som blivit nedmonterat till småflisor av en Kassamraket har säkert helt andra ord på sina läppar. Då - slutligen - börjar Israel försvara sina medborgare.

Samtidigt vaknar Koffi Annan i New York och manar till frid och fred på jorden och palestiniernas nya hamasregering kräver extrasessioner i FN.

 

Underligt?

 

Israelerna är så vana att de knappast märker orättfärdigheten i händelseförloppet. De är förmodligen de mest tålmodiga människorna på jorden och de vet att ingen, INGEN, fördömer och knappast ens påtalar brott begångna av palestinaaraberna.

En svenska på plats höjer dock på ena ögonbrynet och undrar försynt vad reaktionen hade varit om Sverige skulle beskjuta Norge med ett antal dagliga raketsvärmar. Norge skulle förmodligen inte brytt sej om någon behagade kalla raketerna "primitiva" utan skulle från första dagen agerat skarpt för att skipa rättvisa med högljudda bifallsrop från resten av världen.

Annat är det för det lilla landet Israel, inte större än en flugskit på kartan och som varit bekrigat och levt under hot om krig ända sedan FN satte det på kartan.

De ska tåla allt och höja rösten åt ingen. Kassamraketerna fortsätter sin jakt på judiskt blod, Koffi Annan manar och manar och förmodligen får vi snart avnjuta en extrasession i FN. Inte om Kassamattackerna utan om Israels försök att stävja desamma. 

 

När ska vi lära oss att först faktiskt kommer först? 

 

Birgitta Janai

ISRAELCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO