www.takeapen.org 29/02/2024 07:31:38
  _search_swed
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_swed
Click to print this page_print_page_swed

Replik: Israel-kritikerna har fel igen

Expressen.se

Publizerat 19 oktober 2008

http://www.expressen.se/1.1338744

  

 

På Palestinagruppernas hemsida återfinns Hizbollah en gång, utan något som helst avståndstagande. Hamas får man ett tiotal träffar på, utan något avståndstagande från terrorism och självmordsbombningar men däremot med krav på att Hamas inte längre ska betraktas som terrorister.

Med Hamas
samarbetar de svenska Palestinagrupperna samtidigt som man kraftfullt driver att terrorstämpeln ska lyftas. Gahrtons och Westers indignation över mitt påpekande att de inte tar avstånd från dessa organisationers hat och våldsdyrkan är svår att förstå, liksom att de faktiskt väljer att försvara Hamas som icke-terrorister.

Jag anser i allra
högsta grad att det finns anledning att slå vakt om tonåringar som utnyttjas av terrorgrupper. Problemet är att vare sig de svenska Palestinagrupperna eller Rädda Barnen tycks bekymra sig om att de utnyttjas och av det skälet fängslas av israeliska myndigheter.

Det förvånar mig inte när det gäller Palestinagrupperna. När det gäller Rädda Barnen är det mer anmärkningsvärt. De har tidigare censurerat rapportering om hur palestinska flickor utsätts för hedersvåld. Nu bortser de från att barn används för terrorism men reagerar mot att de fängslas. Deras replik berörde inte med ett ord detta faktum.

Av Fjärde Sidan


fjarde.sidan@expressen.seCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO