www.takeapen.org 29/02/2024 06:54:44
  _search_swed
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_swed
Click to print this page_print_page_swed

Tips & Råd

Tips & Råd för effektiv brevskrivning

  •  Skriv Nu! Om du vill skriva ett svar eller har en idé, agera nu, medan du fortfarande är motiverad. Oroa dig inte så mycket för kvaliteten på det du skriver. Låt aldrig din önskan om ett perfekt resultat försena avsändandet av ditt brev. Även om det inte publiceras kommer ditt brev göra intryck!
  •  Endast Ett Ämne! Detta innebär att även om du ser en artikel med dussintals uttalanden som du inte håller med om så måste du välja endast ett; det du anser vara det viktigaste, och replikera endast på detta. Om du har flera punkter att beröra, skriv då heller flera brev till olika media eller dela med dig av dina idéer till dina vänner så de kan använda detta i sina brev!
  •  Behåll Ditt Lugn! Håll en artig ton i ditt brev och håll dig till ämnet. Understryk inte din egen politiska hemvist eller religionstillhörighet - understryk däremot universella värderingar som exempelvis rätten att leva i fred och frihet, rätten till självförsvar och fördömande av alla slags terroristaktioner.
  • Fatta Dig Kort! De flesta redaktörer läser inte långa brev och ditt budskap kan försvinna i mängden av ord. Formulera ditt brev i korta och koncisa meningar. Ditt brev ska helst inte vara längre än en halv sida skriven text.
  
Vi emotser tacksamt en blindkopia (BCC) av ditt brev!

Vi är mycket intresserade av att publicera bra och läsvärda brev på vår hemsida.
För mer information skriv till editor@takeapen.org


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO