www.takeapen.org 08/12/2023 04:26:33
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

Sensationele Getuigenis van kolonel Kemp over de Gaza operatie

Getuigenis van kolonel Richard Kemp

UN Watch mondelinge verklaring,
De VN-Mensenrechtenraad.
12e speciale zitting van 16 oktober 2009.
Debat over Goldstone Report.

 

Dank u, mijnheer de voorzitter.

Ik ben de voormalige commandant van de Britse strijdkrachten in Afghanistan. Ik heb gediend in de troepenmacht van de NAVO en de Verenigde Naties, en leiding gegeven aan troepen in Noord Ierland, Bosnie en Macedonie, en heb deelgenomen aan de golfoorlog. Tevens heb ik een lange tijd in Irak doorgebracht na de invasie in 2003, en heb gewerkt aan het dossier terrorisme voor de "Joint Intelligence Committee" van de Britse overheid.

 

Mijnheer de voorzitter, gebaseerd op mijn kennis en ervaring kan ik u meededelen dat tijdens Operatie Cast Lead, het Israelische leger meer heeft gedaan om de veiligheid van burgers in een oorlogsgebied te waarborgen dan welk ander leger in de geschiedenis dan ook.

Israel deed dit, terwijl hun vijand haar militaire middelen opzettelijk verschool achter en ten midden van een menselijk schild van haar eigen bevolking.

 

Hamas, net als Hezbolla, zijn experts in het bespelen van de media. Beide organisaties hebben ten alle tijde mensen klaarstaan om interviews te geven waarin Israel beschuldigd wordt van oorlogsmisdaden. Ze zijn bijzonder goed in het opzetten en maskeren van incidenten.

Het Israelische leger heeft nog een extra uitdaging, die het Britse leger niet in die mate heeft; de automatische Pavlov reactie van velen in de internationale media en internationale mensenrechtenorganisaties dat het Israelische leger altijd fout is, en mensenrechten schendt De waarheid is dat het Israelische leger buitengewone maatregelen heeft genomen om de burgers van de Gaza strook vooraf te waarschuwen welke gebieden doel zouden worden van operaties, en daarbij meer dan twee miljoen pamfletten heeft verspreid en meer dan 100.000 telefoontjes heeft gepleegd.

Vele missies die bedoeld waren om militaire doelen van Hamas uit te schakelen zijn afgebroken om burger slachtoffers te voorkomen. Tijdens het conflict heeft het Israelische leger enorme hoeveelheden noodhulp toegelaten in het gebied. Om hulpgoederen in de handen van je vijanden te stoppen is normaal ondenkbaar, maar het Israelische leger heeft dat risico genomen. Ondanks dit alles, zijn er uiteraard onschuldige slachtoffers gevallen. Oorlog is chaos en brengt fouten met zich mee.

Er zijn fouten gemaakt door de Britten, de Amerikanen, en andere troepen in Afghanistan en Irak, waarvan velen terug zijn te leiden tot menselijke fouten. Maar fouten zijn geen oorlogsmisdaden. De grootste oorzaak voor burger slachtoffers was de manier waarop Hamas ten strijd trok. Hamas heeft opzettelijk getracht haar eigen bevolking te offeren.

Mijnheer de voorzitter, Israel had geen andere mogelijkheid om haar eigen bevolking te verdedigen om Hamas te dwingen te stoppen met de raketaanvallen.

 

En ik zeg u nogmaals, heft Israelische leger heeft meer gedaan om de veiligheid van burgers in een oorlogsgebied te waarborgen dan welk ander leger in de geschiedenis dan ook.

Dank u wel, mijnheer de voorzitter.

 Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO