www.takeapen.org 06/12/2023 22:43:26
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

Opnieuw onjuiste berichtgeving bij nu.nl

NU website: "Aanslag na afsluiting Westelijke Jordaanoever"

NU website: "Aanslag na afsluiting Westelijke Jordaanoever"
 
De website NU slaagt er af en toe in vreemde koppen boven haar artikelen te zetten die op zijn minst misleidend zijn en veelal onjuist.
 
Hier zo'n voorbeeld, (http://nu.nl/news.jsp?n=158486&c=23)  8 juni 2003  gevonden op het web, na de moordaanslag op 4 Israelische militairen. De militairen bewaakten de controlepost tussen Gaza en Israel, die juist die ochtend weer open ging (na de besprekingen tussen Sharon en Mahmoud Abbas ) zodat duizenden palestijnse arbeiders weer een dag werk konden vinden. De terroristen benutten de stroom van de vele arbeiders om de controlepost binnen te dringen.
De westelijke Jordaanoever was inderdaad af gesloten omdat er de laatste dagen een toenemend aantal inlichtingen binnen kwamen over op handen zijnde aanslagen.
 
Hier het bericht van NU: 
 
Aanslag na afsluiting Westelijke Jordaanoever

(http://nu.nl/news.jsp?n=158486&c=23)

JERUZALEM - Zeker drie Palestijnen hebben zondag met automatische wapens het vuur geopend op een controlepost tussen de Gazastrook en Israël. Daarbij doodden ze vier Israëlische soldaten en verwondden ze zeker vier mensen, voordat Israëlische militairen de Palestijnen doodschoten.
 

Drie Palestijnse groeperingen hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op Israëlische militairen in de bezette gebieden. De Islamitische Verzetsbeweging Hamas, de Islamitische Jihad en de Martelarenbrigade van al-Aqsa stelden gebroederlijk in een verklaring dat "de gezamenlijke operatie is ondernomen om te bevestigen dat het (Palestijnse) volk vereend kiest voor de heilige oorlog en voor verzet, tot de bezetting van ons land en van de heilige plaatsen is beëindigd". De schotenwisseling zou anderhalf uur hebben geduurd.

Vijf radicale verzetsbewegingen verklaarden zaterdag dat ze de gewapende strijd tegen de joodse staat zullen voortzetten. Ze braken het overleg met de Palestijnse premier Mahmoud Abbas af en weigeren mee te werken aan de zogeheten routekaart die in 2005 moet leiden tot de oprichting van een Palestijnse staat.

De Israëlische strijdkrachten hebben daarop besloten de Westelijke Jordaanoever af te sluiten. Volgens de website van de krant Haaretz is het besluit genomen door minister Mofaz van Defensie. De maatregel betekent dat de Palestijnen het gebied niet in of uit kunnen.   
 
Tot zover het artikel.

 

De waarheid was dus anders dan de titel boven het artikel. De waarheid was :

Aanslag direkt na opening van Gaza strook.

 

De kop die NU gaf aan het bericht geeft de indruk alsof de Israeli's zelf de aanslag hebben uitgelokt, terwijl daarentegen de aanslag door terroristen werd uitgevoerd om alle mogelijkheden van een vredesproces (onderhandelingen en het verschaffen van werkvergunningen) tegen te werken. Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO