www.takeapen.org 08/12/2023 04:25:47
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

Opnieuw blijken klachten tegen Israel georganiseerde hetze te zijn

UNESCO: Israel beschadigt de Tempelberg niet

CIDI, 15 maart 2007
UNESCO: Israel beschadigt de Tempelberg niet
Volgens UNESCO brengen de Israëlische archeologische opgravingen bij de Tempelberg geen schade toe aan de historische plaats. In het woensdag gepubliceerde rapport adviseert de organisatie van de Verenigde Naties Israel echter wel te stoppen met de opgravingen, omdat de structuur van de loopbrug intussen blootgelegd zou zijn. Voor de aanleg van de nieuwe loopbrug wordt Israel opgeroepen de Werelderfgoed Commissie, Jordanië en Waqf tijdig te consulteren. Een team van internationale deskundigen zou dit hele proces moeten controleren.

In het rapport loven de deskundigen van UNESCO Israel voor de transparantie en professionaliteit waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd. Voorts concludeert UNESCO dat de werkzaamheden geen gevaar vormen voor de stabiliteit van de Tempelberg.

Het rapport komt voort uit een onderzoeksmissie van de VN-organisatie naar het gebied, nadat zes Arabische staten hier om verzocht hadden. Zij reageerden hiermee op de vrees van moslims dat de opgravingen schade aan zouden richten aan de Al Aqsamoskee. Hun woede leidde vorige maand tot confrontaties met politieagenten in Jeruzalem.
 
 
    Bron: http://www.cidi.nl/Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO