www.takeapen.org 08/12/2023 04:39:36
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

Nieuw dieptepunt in de Nederlandse journalistiek

Volgens nu.nl zijn Israelis overgevoelig en zijn juist de Hamas terroristen het slachtoffer!

De titel van het artikel op nu.nl van 20/05/2007:
Hamas schiet "noodgedwongen" op Israelische stad

 

Een citaat uit een artikel van http://www.nu.nl/ :

 

Volgens Israëlische media komt er echter geen groot grondoffensief, maar zal de Israëlische militaire activiteit vooral via bombardementen toenemen. Er komen ook weer moordaanslagen op leden van de Palestijnse Islamitische Verzetsbeweging Hamas en hevigere aanvallen op plaatsen waar Palestijnen mogelijk raketten maken. De Israëlische premier Olmert wil harder optreden tegen strijders die projectielen afvuren over de afrasteringen rond de Gazastrook heen. Zij richten noodgedwongen vooral op het stadje Sderot waar in een week tijd circa vijftien mensen veelal lichtgewond raakten als gevolg van naar schatting honderd inslagen. Zeker de helft van de granaten kwam buiten het stadje terecht.

 

Noodgedwongen? Volgens NU.nl kunnen de arme Hamas terroristen geen beter doel vinden, zoals Tel Aviv bijvoorbeeld.
Slecht 15 veelal lichtgewonden?  Dus eigenlijk helemaal niet zo erg, volgens nu.nl.

Die Israelis toch, die zijn zo overgevoelig! Sinds twee jaar 2000 raketten en granaten op hun stadje en omgeving.

Men gaat  zo min mogelijk zijn huis uit, en bovendien hebben ook honderden mensen de stad verlaten.  Het leger heeft een luchtalarm geinstalleerd dat zodra de raketten in de lucht worden ontdekt, de mensen in Sderot ongeveer 15 seconden de tijd geeft hun huis binnen te vluchten. Dan leren ze wel rennen, die Israelis, en eigenlijk zijn die raketten toch zo erg niet, volgens www.nu.nl !

Nee, dan de Hamas terroristen, die hebben het moeilijk! Ze moeten over de afrasteringen heen schieten, die die overgevoelige Israelis geplaatst hebben. Als het Israelische leger dan op diezelfde terroristen schiet en hun tussen alle andere burgers uitzoekt, heet dat volgens Nu.nl een moordaanslag. 
 
Op een brief van Take a Pen aan nu.nl heeft men ons geantwoord dat het artikel gecorrigeerd is: het woord "noodgedwongen" is verwijderd.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO