www.takeapen.org 06/12/2023 23:04:39
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

Wordt Palestijnen medische zorg onthouden ?

Brief aan Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP)

Geachte Heer van Bommel,
 
In het Nederlands Dagblad las ik dat aangaande kritiek op Israel en een ontmoeting van minister Bot met zijn Israelisch ambtgenoot Shalom, u vindt dat het "onacceptabel is dat Palestijnen medische zorg wordt onthouden".
 
Graag zou ik vernemen wat u bedoelt met de uitspraak dat Palestijnen medische zorg wordt onthouden. 
 
Weliswaar komt het voor dat mensen waaronder zieken, bij een controlepost moeten wachten, maar dat is een gevolg van de gewelddadigheden en niet het resultaat een speciaal anti-zieke-Palestijnen politiek van Israel.
 
De Palestijnen hebben sinds 1967 verschillende universiteiten en ziekenhuizen kunnen bouwen en sinds de laatste 10 jaar autonomie. Met de buitenlands hulp (waaronder EU steun) hebben ze genoeg kans gehad het stelsel van ziekenhuizen en klinieken uit te breiden.
 
Ook na het opnieuw ingesteld Israelische militaire bewind (na de recente terreur aanvallen van de Palestijnen), wordt invoer van medicijnen en artsen als regel niet door Israel tegengewerkt.
 
Dat het voorkomt dat de Palestijnen in tijd van nood zo snel mogelijk naar een Israelisch ziekenhuis willen reizen is te verklaren uit het feit dat het Palestijnse gezondheidstelsel achter loopt, als gevolg van wanbeheer van de Palestijnse autoriteiten en het op grote schaal verduisteren van EU steun.
 
Het onthouden van medisch zorg is daarom volgens mij allereerst te wijten aan de Palestijnen zelf en de conclusie moet zijn dat in feite Arafat Palestijnen medische zorg onthoudt.
 
Yair Malachi

02.04.2004Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO