www.takeapen.org 07/12/2023 00:09:27
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

Meten met twee maten

Ingezonden brief aan de Telegraaf

10.10.2006

Aan de redactie

Meten met twee maten

Toen in de jaren zeventig er nog dictaturen waren in Europa, zoals in Griekenland, Spanje en Portugal en er een apartheidsregime was in Zuid Afrika, kon je vrijwel elke week in Nederland demonstraties aantreffen tegen duistere regimes die de democratie en de rechten van de mens onderdrukten. In talrijke winkelcentra in de steden waren handtekeningacties tegen allerlei "rechtse", kapitalische, racistische en andere "istische" staten. Er waren "boycotwinkels", die rijst, pindas, soja en andere waren verkochten die rechstreeks waren geimporteerd van arme boeren in verre landen, en niet via "multinationale organisaties die de onderdrukking en uitbuiting in de wereld aanmoedigden".

Ondertussen zijn die rechtse regimes in west Europa verdwenen, de Europese Unie is het paradijs van de democratie en de mensenrechten. Ook in Zuid Amerika is de situatie verbeterd.

Maar waar zijn de boycotbewegingen als het om landen gaat als Iran, Syrie of Egypte, waar de mensenrechten niet minder geschonden worden? Waarom onderneemt men niets tegen genocide (het uitmoorden van christenen), bedreven door moslims in Sudan?

Zou het soms zijn omdat men van islamitische regimes niet verwacht dat ze mensenrechten kunnen respecteren?

Als dat de reden is, is dat dan niet meten met twee maten?

 

Hoogachtend,

Y.L.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO