www.takeapen.org 06/12/2023 23:02:05
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Esittely

TAP on kansainvälinen mediakriittinen internetjärjestö, jonka perusti ryhmä israelilaisia ja eurooppalaisia palestiinalaisten toisen kansannousun alettua syksyllä 2000. Tällä hetkellä järjestö toimii jo kymmenillä kielillä yli 40 maassa.
 

Järjestön jäsenet ovat huolissaan mediassa esiintyvästä uutisoinnin puoluellisuudesta ja poliittisesta asenteellisuudesta Lähi-idän konfliktin suhteen ja haluavat tämän tähden toimia aktiivisesti vaatiakseen oman maansa tiedonvälitykseltä pitäytymistä eettisesti korkealla tasolla. Suomen journalistiliiton ohjeiden mukaan journalistin on pyrittävä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Tästä hän on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen.
   

TAP on mediakriittinen järjestö, joka ei siis pyri korvaamaan uutisvälineitä tiedonvälittäjinä vaan tarkkailee ja kritisoi ammattimaisessa mediassa esiintyviä tiedonvälityksen vääristymiä. Luotettava tiedonvälitys on demokratian kulmakiviä, ja tässä mielessä ammattimainen tiedonvälitys on hyvin suuressa valta- ja vastuuasemassa ennen kaikkea yleisöä kohtaan. Kansalaisilla on myös oikeus vaatia suurempaa luotettavuutta, mikäli asenteellisuutta esiintyy. TAP haluaa perustelluilla toimintapyynnöillä ja mediakritiikillä kannustaa kansalaisia ottamaan yhteyttä oman maansa mediaan ja poliitikkoihin ja toimimaan aktiivisesti demokratian ja totuuteen pyrkivän tiedonvälityksen puolesta.
 

TAP ei ole uskonnollinen tai poliittisesti sitoutunut järjestö. Se ei myöskään pyri vaikuttamaan Israelin hallituksen politiikkaan tai edusta sitä. Se tekee yhteistyötä sellaisten uskonnollisten ja ei-uskonnollisten yhteisöjen kanssa, jotka jakavat sen huolen tiedonvälityksen luotettavuudesta ja haluavat auttaa toiminnassa.
 

Jos jaat tämän huolemme ja haluat liittyä postituslistallemme, sen voit tehdä tässä linkissä.

 

Jos haluat jakaa ajatuksiasi tai ottaa muussa asiassa yhteyttä meihin, kirjoita meille suomi1@takeapen.org. Tarvitsemme apuasi. Yhteistyöllä saamme asiat muuttumaan.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO