www.takeapen.org 30/01/2023 09:30:49
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

De eerste slacht-offers…

zijn de kinderen, die worden gebruikt bij terroristische aanslagen

Reportage over een Gaza moordkamp voor Palestijnse kinderen

13.07.2004 

Met gruwel las ik gisteren een zoveelste verslag, dit keer gemaakt door Sky News correspondent Emma Hurd,  over een Palestijns moordkamp voor tienjarigen, waar alleen maar wordt aangeleerd hoe Israelis te doden:
 
“De rekruten waarvan sommigen nóg kleiner lijken door de grote AK-47 geweren die ze dragen, worden aangeleerd om een aanval uit te voeren. Er is ook een ‘obstakel-cursus’ waarbij onder prikkeldraad wordt gekropen en door vuurhoepels wordt gesprongen terwijl hun ‘instructeurs’ echte kogels over hun hoofden schiet.

Hurd was o.a. getuige van een training waarbij een strijder, helemaal verkleed als een jood met keppeltje enz., aangevallen wordt in zijn auto. Gewapende kinderen trekken de ‘jood’ uit zijn auto en Hurd werd verteld dat als het een echte jood was geweest, hij zou zijn vermoord.  
 
Aan het einde van hun training ontvangen de jongens zelfs een ‘getuigschrift’ van hun kampcommandant.”

 Het is al lang een feit dat Arabische kinderen ingezet worden in terroristische aanslagen tegen Israelis. Niet alleen wordt soms het zwaarste anti-tank geschut gebruikt vanuit een groep kinderen, om zichzelf te beschermen; ook zijn heel jonge kinderen opgepakt met explosieven-gordels, gehersenspoeld om zichzelf op te blazen, of worden ze in bovengenoemde kampen ‘opgeleid’ om te doden. 
 
Extremistische indoctrinatieprogramma’s worden zelfs al bij kleine dreumesen ingepompt: gooi een pijpbom en ontvang een dollar (de valuta kan wisselen, maar het thema verandert niet); verheerlijk geweld en vermoord met plezier, vier de personen die zelfmoordenaars werden; wordt een zelfmoordenaar; verzeker je onsterfelijkheid en breng eer aan je familie.
Hoe kunnen de Arabische kinderen van deze generatie nu een betere wereld bouwen voor zichzelf? Wat heeft de toekomst in petto voor toekomstige generaties van Arabische kinderen?   
 
Hoe zullen de Israelische kinderen hun buren genoeg kunnen vertrouwen om tot een wederzijdse, heilzame oplossing te komen? En nog belangrijker: hoe kunnen wij, als beschaafde mensen, een maatschappij steunen die kinderen aanmoedigt om te sterven?

 

 Pascal Carlier,

Jeruzalem.


 
Source: http://www.sky.com/skynews/article/0,,30000-13154917,00.htmlCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO