www.takeapen.org 30/01/2023 09:34:53
  zoek
Click to send this page to a colleagueMail
Click to print this pageprint

De oorlog in Libanon tegen de Hizballa terreur organisatie

Naast raketten die Hizballa afschoot op burgerdoelen in Israel, is het belangrijkste wapen: manipulatie van de nieuwsgeving.

"Vreselijk bloedbad" blijkt één dode

De Libanese premier Fouad Siniora heeft toegegeven dat bij het 'vreselijke bloedbad' waarvan hij Israël maandagmiddag beschuldigde slechts één dode is gevallen.
Media wereldwijd wisten niet hoe snel zij het bericht moesten plaatsen over een laffe aanval op burgers in Houla. De Libanese premier Fouad Siniora vertelde huilend voor de camera´s. "Er is een opzettelijk bloedbad onder onze broeders aangebracht. Tijdens een Israëlisch bombardement op een dorp in Zuid-Libanon zijn meer dan 40 onschuldige burgers gedood". Libanese media meldden dat 65 overlevenden onder het puin van een ingestort gebouw in Houla zijn gehaald.
Hezbollah liet weten "het er niet bij te laten zitten" en vuurde voor het oog van de camera enkele raketten af op Israëlische burger doelen. Ahmedinad van Iran liet weten dat hij Hezbollah zou helpen zo veel hij kan om deze laffe aanval te vergelden.

Gewaarschuwd
Uren later zei Siniora: " 'Bij het 'bloedbad' in Houla is een persoon gedood. Ik heb me vergist toen ik sprak over 40 doden en 65 gewonden. Het oorspronkelijke dodental dat ik door gaf was gebaseerd op ongespecificeerde informatie", hij gaf verder geen verklaring voor zijn misser. Het Israëlische leger liet eerder weten de berichten over het dodental in Houla te onderzoeken. Ook maakte het bekend de inwoners van het dorp twee weken geleden te hebben gewaarschuwd het gebied te verlaten. En hetzelfde gold voor de inwoners van de stad Sidon, waar bij luchtaanvallen maandag zeven burgerdoden gevallen zouden zijn.
"Ze dachten dat een heel gebouw was ingestort boven de hoofden van 40 mensen. Allah zij geprezen zijn ze toch gered," aldus Siniora, die eerder op de dag in tranen was uitgebarsten tijdens de bijeenkomst van de Arabische Liga (AL) was Arabische ministers van Buitenlandse Zaken. Hier had hij ook gewag gemaakt van het 'bloedbad'.


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO